06 Oct 2020

Geef jouw huid ook in de herfst een summerglow!

Nu de herfst is begonnen, de dagen stilaan korter worden en de temperatuur daalt, gaan we opzoek naar andere oplossing om die gezonde zomergloed te houden. Seizoensveranderingen hebben een grote invloed op onze huid en haar. In dit artikel lees je wat die invloeden zijn, hoe je je huid ervoor beschermt en hoe je opnieuw zorgt voor een gezonde summerglow, zelf in de herfst!
...

 

Altijd al willen weten hoe je je een droge huid behandeld en beschermt dat door het koudere weer werd veroorzaakt? Je huidtype is volledig genetisch bepaald, maar de conditie van je huid is onderhevig aan externe factoren, en laat de seizoenswisseling daar nu het perfecte voorbeeld voor zijn. De meest in het oog springende overgangen zijn van de zomer naar de herfst en van de winter naar de lente. De herfst staat bekend om zijn droge, winderige en miezerige weer. Onze huid beschermt ons hier tegen, ze vormt als het ware een barrière voor de effecten van buitenaf. Wanneer het buiten kouder wordt, wordt de huid droger en gevoeliger, waardoor ze sneller beschadigt. Als gevolg raakt de huid geïrriteerd en voelt ze ruw aan, om deze reden is het extra belangrijk vooral het gezicht en de lippen goed te hydrateren. De lippen verdienen zelfs een beetje extra zorg, aangezien ze heel weinig talgklieren bevatten.

 

De huid bestaat uit verschillende lagen die andere functies hebben. De bovenste laag is de opperhuid oftewel de epidermis. De opperhuid bestaat ook uit een dun  laagje dat een mix is van zweet, talg en bacteriën die de huid beschermt voor agressies van buitenaf. Deze beschermlaag heet de hydrobolidenfilm. Door de verandering van koud naar warm weer wordt de bloedsomloop geremd wordt deze laag dunner, wat het vatbaarder maakt voor agressies van buitenaf. De middelste laag is de lederhuid oftewel de dermis en dan tenslotte de onderste huidlaag is het onderhuids bindweefsel, ook wel de subcutis genoemd. In de middelste laag (de lederhuid ) bevinden zich de talgklieren, zweetklieren en haarwortels. De talgklieren houden de huid soepel en gehydrateerd, maar bij koud weer hebben zij het moeilijker. Vetten worden namelijk hard bij koud weer. Als dan de de vochtigheidsgraad in de lucht daalt, lijkt dit wel het perfecte recept voor een schrale en drogere huid. 

 

Zo bescherm je in 7 tips jouw huid tegen seizoensveranderingen:

1. Gebruik retinol (vitamine A) in jouw huidverzorgingsroutine:

Vitamine A is nu hét gespreksonderwerp in beautyland. Retinol is een van de ingrediënten die in staat is de huid te herstellen, te helpen genezen en te regenereren. Dat maakt de vitamine zo geliefd in anti-huidveroudering producten. Ze is en blijft een must in de cosmetica omdat geen enkel ander actief ingrediënt zo'n complete werking heeft op de dermis en de epidermis. Retinol (Vitamine A) heeft het vermogen om de vernieuwing van de epidermale en dermale cellen (fibroblasten) te verbeteren door de collageensynthese en de actieve bestanddelen bijvoorbeeld, zoals hyaluronzuur of glucosamine te stimuleren. Ook verbetert het de huidelasticiteit en versnelt het celvernieuwingsproces, een ideaal ingrediënt dus om komaf te maken van een schrale en droge huid door koud weer.

2. Neem geen extra hete douche of bad

Hoewel een warm bad nemen tal van voordelen heeft zoals een ontspannen gevoel nadien, een gunstig effect op de hart en bloedvaten, beter kunnen slapen en zelfs het verbranden van calorieën. Maar het droogt wel je huid extra hard huid, zeker als het achteraf niet wordt gehydrateerd .

 

3. Gebruik milde zeep voor je lichaam, handen en gezicht

Telkens je je handen, gezicht of lichaam wast met zeep, heet water of desinfecterende handgel, kan het zijn dat er te veel vocht verliest. Dit resulteert in een droge huid. Kies dus een zeep die je huid mild reinigt en was ook zeker niet zoals hierboven al wordt verteld, met te heet water.

 

4. Als je van nature een droge huid hebt, gebruik dan een vettere foundation

Draag je foundation en heb je van nature een droge huid, vooral tijdens de koudere maanden? Dan raden we je aan op een hydraterende foundation te dragen. Is je huid extreem droog, breng dan ook een hydraterende crème aan onder die foundation. Zo blijft jouw huid beschermd tegen externe factoren.

 

5. Exfolieer zachtjes dode huidcellen weg en krijg een nieuw babyhuidje in de plaats

Door met een zachte exfoliant de dode huidcellen weg te scrubben, maak je weer plaats voor  nieuwe huidcellen. Zo heb je al een heleboel minder last van een doffe huid.

 

6. Zorg voor jezelf van binnenuit! 

Om de effecten van buitenuit tegen te gaan, moet je eerst natuurlijk voor jezelf zorgen van binnenuit. Eet je gebalanceerd en drink je genoeg water, ook dat heeft een invloed op de conditie van je huid. Door zo jouw huidbarrière te versterken, zal het wel en de koude minder een impact hebben op je gezicht.

7. Verwen jezelf en breng een hydraterend masker aan

Jezelf af en toe goed verwennen, hoort er nu eenmaal bij in de wintermaanden. Breng een hydraterende masker aan of ga voor een een gezichtsverzorging bij één van onze partnerinstituten.

 

Dé final touch voor een gezonde flow? Een heerlijk vetoplossend vitamine C serum. Vitamine C hydrateert de huid, maakt komaf met imperfecties en vermindert fijne lijntjes en rimpels. Combineer met een oogcrème die donkere kringen en wallen verlichten en werk je make-uproutine af met een hydraterende facemist en voilà, je hebt nu een mooie en gezonde summer glow midden in de herfst!

Laatste nieuws

...
Alles wat je moet weten over Dermaroller: Onthul de schoonheid van je huid

De Dermaroller is een onmisbaar hulpmiddel voor schoonheid en huidverzorging geworden. Dit kleine instrument met micronaalden belooft opmerkelijke resultaten bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het stimuleren van de collageenproductie. Maar wat is een Dermaroller precies en hoe werkt het? In dit artikel verkennen we de fascinerende wereld van de Dermaroller in detail, kijken we naar de verschillende types, hun voordelen en gebruik, en de voordelen die ze voor je huid kunnen opleveren.

Lees meer
...
Zachte scrubs met fruitzuren: AHA's en BHA's begrijpen

Alpha-hydroxyzuren (AHA's) en bèta-hydroxyzuren (BHA's) zijn steeds populairdere ingrediënten voor huidverzorging en worden gewaardeerd om hun vermogen om de huid zachtjes te exfoliëren en de textuur en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Als je het verschil tussen de twee begrijpt en weet hoe je ze effectief in je huidverzorgingsroutine kunt opnemen, kan dat een aanzienlijk verschil maken in je zoektocht naar een gezonde, stralende huid.

Lees meer
...
De drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch

Exfoliëren is een essentieel onderdeel van elke huidverzorgingsroutine, bedoeld om dode huidcellen van het huidoppervlak te verwijderen voor een stralende, gladdere teint. Er zijn drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch. Elke methode biedt unieke voordelen en is geschikt voor verschillende huidtypes. Inzicht in deze exfoliatiemethoden kan je helpen de methode te kiezen die het beste past bij jouw specifieke behoeften.

Lees meer