12 Jan 2021

5 tips om jouw huid te resetten na de eindejaarsfeesten

Alle kerst en nieuwjaarsfeestjes zijn nu stilaan achter de rug, heb jij die periode ook veel make-up opgehad en merk je daar nu de eerste tekens van op je huid? Met deze 5 tips krijgt jouw huid weer een opkikker en kan je met frisse huid aan het nieuwe jaar beginnen!
...

 

1. Voorkomen is beter dan genezen

Wil je de effecten van langdurige make-up op je huid voorkomen? Vergeet voor je make-up aanbrengt dan niet jouw skincare routine uit te voeren. Reinig je huid op milde wijze, breng een serum, dagcrème en primer en jouw huid is helemaal klaar voor jouw feestelijke make-up! Vergeet na het feesten jouw huid ook niet heel goed te reinigen. Slapen met make-up is namelijk een absolute no-go voor jouw huid!

 

2. Hydrateer je huid

Op feestjes vloeit er vaak ook alcohol. Om deze reden is het belangrijk je huid zowel van binnen als van buiten te hydrateren. Drink tussendoor en erna voldoende water en verwen je huid met een hydraterende dagcrème. Zoals onze Hydra Protect. Welke ingrediënten in huidverzorging zorgen voor hydratatie? Als je opzoek bent naar een hydraterende gezichtsverzorging let dan zeker op ingrediënten zoals hyaluronzuur, collageen, glycerine, lanonin, petrolatum, Sodium PCA of dimethicone.

 

3. Geef je huid een detox

Geef je huid een welverdiende detox! Tegenwoordig staat de markt vol met voedende sheet masks, clay masks en andere masker die de huid intens voedt of reinigd. Voorlopig heeft Celestetic nog geen masker in zijn assortiment, maar wie weet komt dit misschien nog wel! Wil je een detox vanbinnen uit? Dan zijn er verschillende detox thee's op de makrt beschikbaar die jou vanbinnenuit reinigen. Toch is de beste oplossing een gezonde, voedzame voeding te consumeren en vooral na de feestdagen die veel gevraagd hebben van jouw spijsverteringssysteem en nieren. 

4. Scrub dode huidcellen weg

Wie geregeld scrubs gebruikt weet hoe zacht ons huidje voelt na een scrub. De huid licht scrubben zorgt ervoor dat dode huidcellen plaatsmaken voor een nieuwe huid. De huid voelt weer zacht aan en glanst. Maar wist je dat het niet goed is om je huid te vaak te scrubben? Dit kan net zorgen voor meer irritatie. Beperk je scrubsessie dus tot maar 3 keer per week.

 

5. Laat een chemische peeling uitvoeren

Heb je geen idee wat een chemische peeling is? Een chemische peeling is zoals een professionele scrub. Er zijn tal van chemische peelings die aangepast zijn per huidtype of huidaandoening. Een chemische peeling gebeurt in verschillende fases: eerst wordt de huid ontshminkt en voorbereid, daarna wordt de vloeistof een minuut op de huid gelaten. Dit zorgt ervoor dat dode huidcellen aan de oppervlakte oplossen.

Daarna wordt voor de tweede keer een chemische peeling aangebracht die die langer op de huid inwerkt. Deze keer worden alle onzuiverheden en dode huidcellen dieper in de huid opgelost. Dit hele proces is volledig veilig en eigenlijk nog efficiënter dan een scrub. Na zo’n gelaatsbehandeling ziet jouw huid er weer helemaal als nieuw uit! Heb je interesse? In deze database vind je schoonheidsspecialistes die de behandeling uitvoeren!

Laatste nieuws

...
Diode laserontharing: geavanceerde technologie voor langdurige resultaten

Diodelaserontharing is een van de populairste en effectiefste methoden geworden om permanent van ongewenst haar af te komen. Deze geavanceerde technologie biedt opmerkelijke resultaten dankzij de effectiviteit en veiligheid. In dit artikel gaan we dieper in op de technische details van diodelaserontharing, leggen we uit hoe het werkt, wat de voordelen zijn ten opzichte van andere ontharingsmethoden en wat je moet weten voordat je voor deze revolutionaire behandeling kiest.

Lees meer
...
Alles wat je moet weten over antioxidanten: Gluthation, Vitamine C & Vitamine E

Oxidatieve stress is het gevolg van een onbalans tussen de productie van reactieve zuurstofspecies (ROS) en het vermogen van het lichaam om deze moleculen te ontgiften of de schade die ze veroorzaken te herstellen. De productie van ROS is een fysiologisch fenomeen in het lichaam en deze reactieve stoffen spelen een belangrijke rol in verschillende cellulaire processen.

Lees meer
...
Vitamine C in de lente: je bondgenoot voor een beschermde huid

Nu we de winter te boven komen, heeft onze huid een steuntje in de rug nodig om haar natuurlijke glans terug te krijgen. Vitamine C is de ideale bondgenoot om de door het koude seizoen doffe huid te revitaliseren. Ontdek samen met ons hoe deze essentiële vitamine je huid deze lente kan revitaliseren en beschermen.

Lees meer