Acne

Oorzaken, preventie en effectieve behandelingen

Acne, vaak aangeduid met de medische naam 'acne vulgaris', is een veel voorkomende huidaandoening die zich manifesteert in de vorm van een vette huid en puistjes. Deze aandoening wordt meestal veroorzaakt door overmatige productie van talg door de talgklieren. Na verloop van tijd kan een opeenhoping van talg en dode cellen leiden tot verstopte huidporiën.

Camille F

Camille, onze cosmetologie-expert beantwoordt al uw vragen.

Hoe kunt u effectief voor uw acnegevoelige huid zorgen ?

Acne, deze huidplaag, kan een grote bron van frustratie en ongemak zijn. Het manifesteert zich in pijnlijke plekken, roodheid en ontstekingen, waardoor niet alleen het uiterlijk van de huid wordt aangetast, maar ook het zelfvertrouwen.

Traditionele behandelingen slagen er vaak niet in om de grondoorzaken van acne effectief aan te pakken, waardoor de getroffenen in een eindeloze cyclus van enthousiasme en teleurstelling terechtkomen bij elk nieuw product dat resultaten belooft, maar faalt.

Deze situatie kan extreem stressvol zijn, waardoor het probleem wordt vergroot en de huid nog vatbaarder wordt voor puistjes.

Wist je dat.

Er bestaan veel misvattingen en misverstanden over acne.

 1. Niet alleen tieners
  Acne treft ook volwassenen, vaak als gevolg van stress of hormonale schommelingen.

 2. Dieet en acne
  Bepaalde voedingsmiddelen met een hoge glycemische index, zoals snelle suikers en bepaalde zuivelproducten, kunnen acne verergeren.

 3. De zon is niet altijd een bondgenoot
  Te veel zon kan de olieproductie stimuleren en acne verergeren, vooral als u anti acné producten gebruikt.


Routine.

Routine tegen puistjes en mee-eters.

109,0€ De volledige routine

Ontdek onze gespecialiseerde routine om puistjes, mee-eters en vergrote poriën te behandelen. Profiteer van ons aanbod op de volledige routine tegen een voorkeurstarief.

Reinigende mousse
26,90€
Zuiverend anti-onzuiverheden Serum
59,90€
Talgregulerende matterende dagcrème
59,00€

onze antwoorden op uw vragen.

Wat veroorzaakt acne?

Acne wordt vaak veroorzaakt door een onevenwicht in androgene hormonen, wat leidt tot een overproductie van talg door de talgklieren. Deze hormonen verhogen ook de celvernieuwing in de huid, wat kan leiden tot verstopte poriën.

Hoe kunnen acnelittekens worden behandeld?

Het behandelen van de littekens die acne achterlaat is een complex proces. Professionele technieken zoals microdermabrasie, chemische peelings of microneedling kunnen echter effectief zijn, vooral voor mensen met een onzuivere huid.

Hoe kom ik van acne af?

Voor milde acne kan het gebruik van specifieke dermocosmetische producten helpen. We raden aan om de huid twee keer per dag zachtjes te reinigen met een micellair water of reinigingsgel en elke dag een speciaal samengestelde acnebehandeling aan te brengen.

Kan acne worden voorkomen?

Hoewel het moeilijk is om acne helemaal te voorkomen, kunnen bepaalde maatregelen helpen om het verschijnen ervan te verminderen. Dit zijn onder andere een goede huidhygiëne, een evenwichtig dieet en omgaan met stress.

Kunnen cosmetische producten acne veroorzaken?

Bepaalde cosmetische producten, met name producten die vet of comedogeen zijn, kunnen bijdragen aan het ontstaan of verergeren van acne. We raden aan om niet-comedogene producten te gebruiken die geschikt zijn voor de acnegevoelige huid.

Verdwijnt acne na verloop van tijd?

In sommige gevallen kan acne met de jaren verbeteren, vooral na de adolescentie. Dit verschilt echter van persoon tot persoon en sommigen kunnen tot op volwassen leeftijd acne blijven houden. Adequate behandeling is vaak nodig om acne effectief te behandelen.

Hebben alleen jongeren last van acne?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hebben niet alleen tieners last van acne. Veel volwassenen hebben ook last van acne, wat te wijten kan zijn aan hormonale factoren, stress of het gebruik van bepaalde schoonheidsproducten.

Welke rol speelt voeding bij het ontstaan van acne?

Hoewel voeding niet de directe oorzaak van acne is, kunnen bepaalde voedingsmiddelen de symptomen verergeren. Producten met een hoge glycemische index en bepaalde zuivelproducten kunnen acne verergeren bij mensen die gevoelig zijn voor deze elementen.

Acne begrijpen: definitie en oorsprong

Acne is een veelvoorkomende maar complexe dermatologische aandoening die een groot deel van de bevolking in verschillende levensfasen treft. Om het te begrijpen, moeten we kijken naar de oorsprong en de mechanismen.

Definitie van acne

Acne wordt geclassificeerd als een inflammatoire huidziekte. Het wordt gekenmerkt door het verschijnen van verschillende laesies, met name comedonen (mee eters), papels, pustels en soms diepere knobbels. Deze huidverschijnselen zijn voornamelijk het gevolg van een verstoorde werking van de haarfollikels, huidstructuren die bestaan uit een haar en een talgklier.

Oorzaken van acne

De oorzaken van acne zijn meervoudig en vaak onderling verbonden:

 1. Hormonale verandering :

  • Acne ontstaat vaak tijdens hormonale schommelingen, vooral tijdens de adolescentie. Deze veranderingen leiden tot een toename van de talgproductie door de talgklieren.
  • Bron: American Academy of Dermatology Association (AAD) geeft aan dat hormonen genaamd androgenen toenemen tijdens de adolescentie, wat leidt tot een verhoogde talgproductie
 2. Overmatige talgafscheiding :

  • Talg, een natuurlijke olieachtige substantie, helpt de huid te beschermen en te hydrateren. Overmatige productie kan echter leiden tot verstopte poriën.
  • Bron : Een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology heeft de sleutelrol van overproductie van talg bij de ontwikkeling van acne bevestigd.
 3. Verstopte follikels :

  • De ophoping van talg en dode huidcellen kan de follikels verstoppen en zo een omgeving creëren die bevorderlijk is voor acne.
  • Bron: Onderzoek gepubliceerd in "Dermatology and Therapy".
 4. Propionibacterium acnes (P. acnes) bacteriën :

  • Deze bacterie, die van nature aanwezig is op de huid, kan zich vermenigvuldigen in verstopte follikels, waardoor ontstekingen en acneletsels ontstaan.
  • Bron : Het onderzoek in "Frontiers in Microbiology" belicht de rol van P. acnes in inflammatoire acneletsels.
 5. Genetische factoren :

  • De neiging om acne te ontwikkelen kan erfelijk zijn.
  • Bron : Het British Journal of Dermatology meldt dat een genetische aanleg een rol speelt bij het ontstaan van acne.
 6. Invloed van omgeving en levensstijl :

  • Bepaalde externe factoren zoals stress, voeding en het gebruik van bepaalde cosmetica kunnen acne verergeren of uitlokken.
  • Bron: Het Journal of the American Academy of Dermatology heeft verbanden gelegd tussen stress, voeding en acne.

Overzichtstabel: belangrijkste factoren bij acne

Omschrijving Beschrijving Wetenschappelijke bron
Hormonale modificatie Verhoogde talgproductie tijdens de adolescentie. Amerikaanse Academie voor Dermatologie
Overmatige talgafscheiding Verhoogde talgproductie leidt tot verstopte poriën. Journaal voor klinische en esthetische dermatologie
Obstructie van de follikels Ophoping van dode talgcellen die de follikels blokkeren Dermatologie en Therapie
Bactérie P. acnes Bacteriële proliferatie in verstopte follikels, waardoor ontstekingen ontstaan. Frontiers in Microbiologie
Genetische factoren Erfelijke aanleg voor acne. British Journal of Dermatology
Milieu-invloeden Stress, cosmetica voeding als verergerende factoren. Journaal van de Amerikaanse Academie voor Dermatologie

Door deze factoren en hun interacties te begrijpen, kunnen we de mechanismen van acne beter begrijpen en behandelstrategieën effectief sturen.

 

Acneclassificatie: de verschillende niveaus van acne begrijpen

Acne, een complexe, multifactoriële huidaandoening, manifesteert zich in verschillende gradaties van ernst. De classificatie is gebaseerd op de aard en omvang van de huidlaesies. Dit inzicht is cruciaal voor het bepalen van een geschikte behandelingsstrategie.

1. Milde acne :

 • Kenmerken : Aanwezigheid van comedonen (mee-eters en whiteheads) en enkele papels (niet-purulente rode vlekken) en pustels (purulente vlekken). puistjes).
 • Getroffen gebieden : Over het algemeen gelokaliseerd op bepaalde gebieden van het gezicht.
 • Gebruikelijke behandeling : Lokale behandelingen zoals crèmes of gels met benzoylperoxide of retinoïden.

2. Matige acne :

 • Kenmerken : Verschillende papels en pustels, soms vergezeld van comedonen.
 • Getroffen gebieden : Kan zich uitstrekken tot buiten het gezicht en gebieden zoals de rug en borst aantasten.
 • Gebruikelijke behandeling : Combinatie van lokale behandelingen en orale antibiotica.

3. Ernstige acne :

 • Kenmerken : Groot aantal papels en pustels, aanwezigheid van noduli (diepere, vaak pijnlijke laesies).
  Getroffen gebieden : Breed verspreid over het gezicht, de rug, schouders en borst.
 • Gebruikelijke behandeling : Kan systemische behandelingen vereisen zoals isotretinoïne, naast plaatselijke verzorging en antibioticatherapie.

4. Zeer ernstige acne :

 • Kenmerken : Uitgebreide inflammatoire acne met talrijke noduli en hoog risico op littekenvorming.
 • Getroffen gebieden : Bedekt grote delen van het lichaam.
 • Gebruikelijke behandeling : Intensieve behandeling onder medisch toezicht, inclusief isotretinoïne en combinatietherapieën.

Overzichtstabel: Classificatie van acne

Schadelijkheidsniveau Typische laesies Aangetaste gebieden Geïndiceerde behandeling
Licht Comedonen, enkele papels en pustels Voornamelijk gezicht Lokale behandelingen (benzoylperoxide, retinoïdes)
Matig Papels, pustels, comedonen Gezicht, rug, borst Lokale behandelingen, orale antibioticatherapie
Ernstig Veel papels, pustels, noduli Gezicht, rug, schouders, borst Isotretinoïne, lokale zorg, antibioticatherapie
Zeer ernstig Uitgebreide ontsteking, talrijke knobbeltjes Grote delen van het lichaam Intensieve behandeling, medische supervisie

Acneclassificatie is een essentieel hulpmiddel voor dermatologen en professionals in de gezondheidszorg. Hiermee kunnen ze de ernst van de aandoening beoordelen en patiënten begeleiden naar de meest geschikte behandelopties, met het oog op het behalen van de best mogelijke resultaten.

 

Aanpak van acne

Acnebehandeling vereist een holistische aanpak, afgestemd op de ernst van de aandoening en de individuele behoeften van de patiënt. Dit zijn de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden:

1. Eerste medische beoordeling :

 • Belang : Een nauwkeurige diagnose door een dermatoloog is essentieel om het type en de ernst van acne te bepalen.
 • Objectief : Identificeer uitlokkende of verergerende factoren, waaronder leefgewoonten, dieet en het gebruik van cosmetische producten.

2. Medische behandelingen :

 • Lokale behandelingen : Bevat retinoïden, benzoylperoxide en lokale antibiotica. Ideaal voor milde tot matige vormen van acne.
 • Systemische behandelingen : Orale antibioticatherapie of isotretinoïne, meestal voorgeschreven bij matige tot ernstige vormen. Isotretinoïne is vooral effectief bij zeer ernstige vormen.
  3. Dagelijkse huidverzorging :
 • Zachte reiniging : Gebruik niet-irriterende reinigingsmiddelen om acne niet te verergeren.
 • Hydratatie en bescherming tegen de zon : Hydrateer de huid en gebruik zonnebrandcrème om de behandelde huid, die vaak gevoeliger is voor de zon, te beschermen.

4. Aanpassing van levensstijl :

 • Energievoorziening : Beperk voedingsmiddelen met een hoge glykemische index en zuivelproducten, die acne bij sommige mensen kunnen verergeren.
 • Stressmanagement : Stress kan acne verergeren, dus technieken om stress te verminderen kunnen nuttig zijn.

5. Regelmatige controle :

 • Periodieke beoordelingen : Regelmatige follow-up bij een dermatoloog om de behandeling zo nodig aan te passen en bijwerkingen te controleren.

6. Beheer van littekens en hyperpigmentatie :

 • Esthetische behandelingen : Chemische peelings, microdermabrasie en lasers kunnen worden gebruikt om achtergebleven littekens en hyperpigmentatie te behandelen.

7. Psychologische benadering :

 • Psychologische ondersteuning : Acne kan een aanzienlijke impact hebben op het gevoel van eigenwaarde en de levenskwaliteit, waardoor psychologische ondersteuning soms gerechtvaardigd is.

Samenvattende tabel: Acnebeheer

Aspect Details Doel
Medische beoordeling Nauwkeurige diagnose, identificatie van verergerende factoren Combineer behandeling
Medische behandelingen Lokaal en systemisch afhankelijk van ernst Behandel acneletsels
Huidverzorging Zachte reiniging, hydratatie, zonbescherming De huid gezond houden
Levensstijl Evenwichtige voeding, stressmanagement Verergergerende factoren verminderen
Regelmatige follow-up Periodieke evaluaties met dermatoloog Behandeling aanpassen, monitoren
Behandeling van littekens Esthetische behandelingen Het uiterlijk van de huid verbeteren
Psychologische ondersteuning Counseling, psychologische ondersteuning indien nodig Kwaliteit van leven verbeteren

Een holistische, persoonlijke aanpak is cruciaal voor een effectieve aanpak van acne, waarbij patiënten worden geholpen om niet alleen de fysieke symptomen, maar ook de psychologische symptomen en de psychologische gevolgen van de aandoening.

 

Behandelopties voor acne: Mild tot ernstig

De behandeling van acne varieert afhankelijk van de ernst. Een goed gekozen behandeling is essentieel om acne onder controle te houden en het risico op littekens te minimaliseren.

1. Milde acne :

 • Topische behandelingen :
  • Benzoylperoxide: antibacterieel en ontstekingsremmend, effectief effectief tegen puistjes en mee-eters.
  • Retinoïdes Topiques: Net als adapaleen helpen ze verstopte poriën te voorkomen en mee-eters te verminderen. verstopte poriën en verminderen mee-eters.
  • Azelaïnezuur: Nuttig voor zijn ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. antibacteriële eigenschappen.
 • Huidhygiëne:Zachte reiniging en de juiste hydratatie.

2. Matige acne :

 • Vereniging voor Topische en Orale Behandelingen :
  • Orale antibiotica: zoals doxycycline of minocycline, vaak in combinatie gebruikt vaak gebruikt in combinatie met topische behandelingen.
  • Gecombineerde topische behandelingen: Gecombineerd gebruik van benzoylperoxide, retinoïden en topische antibiotica. retinoïden en lokale antibiotica.
 • Huidverzorgingsadvies: Net als bij milde acne, met bijzondere aandacht voor het regelmatig gebruik van producten.

3. Ernstige acne :

 • Isotretinoïne Oraal: Een vitamine A-derivaat, effectief bij ernstige vormen van acne en vaak gebruikt bij resistentie tegen andere behandelingen.
 • Combinatietherapieën: Kan hormoonbehandelingen omvatten zoals orale hormonale behandelingen zoals orale anticonceptiva voor vrouwen.
 • Medische controle: Vanwege de mogelijke bijwerkingen mogelijk, is nauwlettend toezicht door een noodzakelijk.

4. Aanvullende behandelingen :

 • Lichttherapieën: Luminotherapie of fototherapie, met blauw of rood licht om ontstekingen en bacteriële proliferatie.
 • Chemische peelings: Om de huidtextuur te verbeteren en littekens te verminderen.

5. Beheer van bijwerkingen en therapietrouw :

 • Patiëntenvoorlichting: Belang van het volgen van de behandeling om de effectiviteit te waarborgen.
 • Beheersen van bijwerkingen: Tips voor het beheersen van veelvoorkomende veel voorkomende bijwerkingen van behandelingen, zoals een droge huid of lichtgevoeligheid.

Samenvattende tabel: Acnebehandelingen naar ernst

Stiliteit Behandelopties Aanwijzingen en advies
Licht Benzoylperoxide, Retinoïtopicals, Azelaïzuur Huidhygiëne, hydratatie
Matig Oraal antibiotica, gecombineerde topische behandelingen Huidverzorging, Regelmatige behandelingen
Hoog Oraal isotretinoïne, Combinatietherapieën Medische bewaking, beheer van bijwerkingen
Extra Lichttherapieën, Chemische peelings Verbeterde huidtextuur

Het kiezen van de juiste behandeling hangt niet alleen af van de ernst van de acne, maar ook van het type acne, maar ook van de individuele kenmerken van de patiënt, zijn medische medische voorgeschiedenis en de reactie op eerdere behandelingen. Aanpak en regelmatige controle zijn cruciaal voor het bereiken van de beste resultaten. beste resultaten.

 

Wat te doen als acnebehandelingen mislukken

Wanneer standaard acnebehandelingen niet de resultaten oplevert, is het belangrijk om een methodische aanpak te hanteren om de oorzaken van deze oorzaken van dit falen te identificeren en andere therapeutische opties te onderzoeken.

1. Medische herbeoordeling :

 • Belangrijkheid: Raadpleeg opnieuw een dermatoloog voor een gedetailleerde gedetailleerde evaluatie van de respons op de behandeling.
 • Doel: Identificeer mogelijke redenen voor falen, zoals onjuist gebruik van medicatie, weerstand tegen behandeling, of onbehandelde verzwarende factoren.

2. Aanpassing van het plan :

 • De huidige behandelingen wijzigen: De dosis verhogen, formulering of toepassingsfrequentie van behandelingen veranderen behandelingen.
 • Verandering van medicatie: Overschakelen op een ander type topische of systemische topische of systemische behandeling als de huidige niet effectief is.

3. Alternatieve therapieën onderzoeken :

 • Drugopties:Probeer alternatieve geneesmiddelen zoals isotretinoïne alternatieve geneesmiddelen zoals isotretinoïne voor ernstige gevallen.
 • Hormonale behandelingen: Voor vrouwen kunnen orale anticonceptiemiddelen of andere hormonale behandelingen worden overwogen.

4. Bijdragende factoren beheren :

 • Stressmanagement: Het gebruik van stressverminderingstechnieken. stress, omdat stress acne kan verergeren.
 • Dieetaanpassing: Vermijd voedingsmiddelen met een hoge glykemische index glykemische index en zuivelproducten, die acne kunnen verergeren bij bepaalde personen.

5. Behandeling van littekens en hyperpigmentatie :

 • Aesthetische therapieën: Overweeg behandelingen zoals. chemische peeling, microdermabrasie of lasertherapie om littekens en hyperpigmentatie als gevolg van acne te behandelen.

6. Advies over therapie :

 • Educatie en ondersteuning: Zorg voor uitgebreide informatie over het juiste gebruik van behandelingen en stimuleer je trouw aan de therapie.

7. beoordeling van psychologische behoeften :

 • Psychologische ondersteuning: Overweeg psychologische ondersteuning als acne een negatieve invloed heeft op het gevoel van eigenwaarde en de kwaliteit van leven.

te volgen stappen als behandeling mislukt

 1. Medische raadpleging: Herbeoordeling door een dermatoloog.
 2. Aanpassing van de behandeling: Wijziging of verandering van medicatie.
 3. Alternatieve therapieën: Verkenning van andere opties medicament keuzes of hormonale opties.
 4. Bijdragende factoren beheren: Stress, dieet, en andere leefstijlfactoren.
 5. Behandeling van littekens: Esthetische opties voor resterende restlittekens.
 6. Trouw aan behandeling: Advies en ondersteuning voor correct gebruik van medicatie.
 7. Psychologische ondersteuning: Bij emotionele impact.

Het is cruciaal om de acnebehandeling niet op te geven na een eerste mislukking. Met de juiste aanpak en zorgvuldige herbeoordeling is het vaak mogelijk om een effectievere behandelstrategie te vinden.
Correct gebruik van medicijnen.

 

Voorzorgsmaatregelen en aanbevelingen voor acnebehandeling

Om acne onder controle te houden, moet je niet alleen de juiste behandelingen kiezen, maar ook maar ook de noodzaak om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de behandeling de doeltreffendheid van de behandeling en het minimaliseren van het risico op bijwerkingen.

1. Correct gebruik van medicijnen :

 • Adhesie: Volg de doserings- en toepassingsinstructies.
 • Geduld: Acnebehandelingen kunnen weken duren voordat je resultaat ziet.

2. Specifieke voorzorgsmaatregelen voor lokale behandelingen :

 • Huidirritatie: Sommige producten kunnen droogheid of irritatie veroorzaken. Gebruik niet-comedogene vochtinbrengende crèmes en vermijd overmatige blootstelling aan de zon.
 • Toepassing:Plaatselijke behandelingen alleen toepassen op de aangetaste gebieden.

3. Voorzorgsmaatregelen voor orale antibiotica :

 • Bacteriële resistentie: Neem antibiotica alleen zoals voorgeschreven om het risico op resistentie te verkleinen.
 • Bijwerkingen: Wees bewust van mogelijke bijwerkingen potentiële bijwerkingen, zoals maag-darmstoornissen.

4. Voorzorgsmaatregelen voor orale isotretinoïne :

 • Bijwerkingen: Begrijp de mogelijke risico's, waaronder stemmingsstoornissen en teratogene effecten.
  Zwangerschapstests: Verplicht voor vrouwen ,voor, tijdens en na de behandeling.
 • Zwangerschapstests: Verplicht voor vrouwen in de voor, tijdens en na de behandeling.

5. Beheer van blootstelling aan de zon :

 • Bescherming tegen de zon: Gebruik een zonnebrandcrème met een breed spectrum om de behandelde huid te beschermen. , die gevoeliger kan zijn voor de zon.

6. Overwegingen met betrekking tot voeding en levensstijl :

 • Dieet: Neem een evenwichtig dieet, verminder voedingsmiddelen met een hoge glykemische index.
 • Hydratatie: Drink voldoende water om je huid te hydrateren.

7. Regelmatige controle :

 • Consultaties:  Bezoek regelmatig je dermatoloog voor de juiste opvolging en de eventuele aanpassing van je behandeling
  Voorzorgsmaatregelen voor complementaire behandelingen.

8. Voorzorgsmaatregelen voor complementaire behandelingen :

 • Lichttherapieën: Wees je bewust van specifieke contra-indicaties en specifieke voorzorgsmaatregelen voor lichttherapieën.

9. Pas op voor niet-goedgekeurde behandelingen :

 • Ongereguleerde producten: vermijd "wondermiddeltjes die niet zijn goedgekeurd en acne kunnen verergeren of huidbeschadiging kunnen veroorzaken.

Recapitulatieve tabel: Obligaties voor de behandeling van Acne

Type behandeling Prévoorzorgsmaatregelen en aanbevelingen
Lokale behandelingen Huidirritatie, juiste toepassing
Orale antibiotica Bacteriële resistentie, bijwerkingen
Isotrétinoïne Oraal Zwangerschapstests, tératogènes effecten
Blootstelling aan de zon Zonneschermgebruik
Voeding en hydratatie Evenwichtige voeding, voldoende hydratatie
Medische follow-up Regelmatige consulten bij dermatoloog
Complementaire behandelingen Specifieke voorzorgsmaatregelen
Nietéglementeerde producten Vermijd niet-goedgekeurde behandelingen

Door rekening te houden met deze aanbevelingen kunnen patiënten de effectiviteit van hun acnebehandeling maximaliseren en tegelijkertijd het risico op bijwerkingen of complicaties minimaliseren.

diagnostisch.

Ontdek jouw huidtype en wat jouw ideale beautyroutine is!

Doe de test

Skin Expert

Wilt u regelmatig advies en tips ontvangen voor uw huid?

Schrijf u nu in op onze Skin Expert nieuwsbrief voor vertrouwd advies en transformeer vandaag nog uw huid!


Routine.

Routine tegen puistjes en mee-eters.

109,0€ De volledige routine

Ontdek onze gespecialiseerde routine om puistjes, mee-eters en vergrote poriën te behandelen. Profiteer van ons aanbod op de volledige routine tegen een voorkeurstarief.

Reinigende mousse
26,90€
Zuiverend anti-onzuiverheden Serum
59,90€
Talgregulerende matterende dagcrème
59,00€

waarom onze klanten celestetic aanbevelen.

...

Ik heb deze reinigingsmousse gekocht voor mijn vette en acne-gevoelige huid en ben echt tevreden over de resultaten. Het reinigt mijn huid en ontdoet de poriën en comedonen. Het is zeer efficiënt zonder agressief te zijn. Ik beveel het sterk aan!

Emilie, 1 Oct 2022
...

Ik was aangenaam verrast door deze reinigingsmousse. Het is zeer aangenaam om te gebruiken en reinigt echt mijn huid. Ik beveel het aan aan iedereen met problemen van een vette of acne-gevoelige huid

Céline, 15 Sep 2022
...

Ik heb lang gezocht naar een efficiënte reiniger voor mijn vette huid en heb eindelijk deze gevonden. De Celestetic Cosmeceuticals reinigingsmousse reinigt mijn huid grondig en ontdoet de poriën en comedonen. Ik ben echt onder de indruk van de resultaten en beveel dit product aan aan iedereen met vergelijkbare huidproblemen

Isabelle, 20 Aug 2022
...

Ik gebruik Pure Perfect nu een maand en ik ben echt onder de indruk van de resultaten. Mijn huid is veel helderder en puistjes zijn drastisch verminderd. Het droogt mijn huid niet uit zoals andere behandelingen die ik heb geprobeerd. Ik raad het iedereen aan die worstelt met hardnekkige acne.

Charlotte, 14 Jun 2023
...

Pure Perfect is een openbaring geweest voor mijn huidverzorgingsroutine. Ik heb een gevoelige, acnegevoelige huid en dit product heeft mijn huid in balans gebracht zonder irritatie te veroorzaken. Puistjes komen minder vaak voor en mijn huid ziet er gezonder en stralender uit. Dit is zeker een product dat ik zal blijven gebruiken.

Emma, 24 Jun 2023
...

Ik ben erg blij met mijn aankoop van Pure Perfect. Al na een paar weken gebruik merk ik een groot verschil in de textuur en het uiterlijk van mijn huid. Vette plekjes zijn beter onder controle en mijn huid voelt zachter en gladder aan. Dit is een uitstekend product voor mensen die het uiterlijk van hun acnegevoelige huid willen verbeteren.

Fenna, 2 Jun 2023
...

Ik ben al heel lang op zoek naar een crème die mijn overtollige talg onder controle houdt zonder mijn huid uit te drogen. Pure Repair van Celestetic is de perfecte oplossing. In slechts een paar weken gebruik heb ik een duidelijke verbetering opgemerkt: mijn huid is meer in balans, imperfecties zijn zichtbaar verminderd en mijn huid glimt niet meer aan het einde van de dag. Dit product heeft ook geholpen om de hydratatie en zachtheid van mijn huid te verbeteren. Het is een must-have voor iedereen die worstelt met onzuiverheden en een vette huid.

Elodie Leroy, 8 Jun 2023
...

Als man met een vette huid is het een uitdaging om een crème te vinden die niet te zwaar is en die overtollig talg onder controle houdt. Pure Repair van Celestetic was een openbaring. Het verzwaart mijn huid niet, terwijl het een langdurige matte finish geeft. De resultaten zijn indrukwekkend: mijn huid is helderder, de poriën zijn strakker en imperfecties zijn aanzienlijk verminderd. Het is een product dat ik iedereen kan aanraden die op zoek is naar een effectieve oplossing voor een vette, smetgevoelige huid.

Bram De Vries, 18 Aug 2022
...

De crème is erg prettig, smeert perfect uit over de gezichtshuid en maakt het een beetje mat en klaar voor make-up. Ik vond de geur niet zo lekker, maar dat is een kwestie van smaak.

Sujet n° 11