Uitdroging van de huid

Oorzaken, preventie en effectieve behandelingen

Huiduitdroging, medisch vaak 'huidxerose' genoemd, is een veel voorkomende huidaandoening die zich uit in een droge en soms schilferige huid. Deze aandoening wordt meestal veroorzaakt door een gebrek aan hydratatie en een overmatig vochtverlies van de huid. Na verloop van tijd kan de uitputting van de natuurlijke lipiden van de huid, die helpen om de hydratatie op peil te houden, leiden tot een afbraak van de huidbarrière, waardoor de huid kwetsbaarder wordt voor irriterende stoffen en infecties.

Camille F

Camille, onze cosmetologie-expert beantwoordt al uw vragen.

hoe verzorg ik effectief een droge huid?

Een droge huid, een veelvoorkomend huidprobleem, kan een grote bron van frustratie en ongemak zijn. Het manifesteert zich als een ruwe, jeukende en soms schilferende huid, die niet alleen het uiterlijk van de huid aantast, maar ook het zelfvertrouwen.

Veel voorkomende behandelingen slagen er vaak niet in de huid effectief te hydrateren, waardoor de getroffenen in een eindeloze cyclus van uittesten en teleurstellingen terechtkomen bij elk nieuw product dat resultaten belooft, maar deze niet nakomt.

Deze situatie kan extreem stressvol zijn, waardoor het probleem wordt vergroot en de huid nog droger en geïrriteerder wordt.

Wist je dat.

Er bestaan veel misvattingen over een droge huid.

 • Niet alleen in de winter : Een droge huid treft mensen niet alleen in de winter. Het kan het hele jaar door voorkomen, vaak verergerd door omgevingsfactoren zoals airconditioning en verwarming.
 • Dieet en een droge huid: Bepaalde voedingsmiddelen kunnen de gezondheid van de huid beïnvloeden. Een dieet met weinig essentiële vetzuren en vitamines kan bijdragen aan een droge huid.
 • Heet water is niet altijd een bondgenoot: veelvuldig gebruik van heet water kan de huidbarrière aantasten en de droge huid verergeren, vooral als de gebruikte badproducten agressief zijn of irriterende stoffen bevatten.

Routine.

Gedehydrateerde huidroutine.

119,00€ De volledige routine

Ontdek onze gespecialiseerde routine voor de behandeling van een gedehydrateerde huid. Profiteer van onze aanbieding voor de complete routine tegen een voordeeltarief.

Reinigingsmelk
22,90€
Anti-aging hyaluronzuur serum
84,20€
Hydraterende dagcrème
38,00€

onze antwoorden op uw vragen.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een droge huid?

Een droge huid kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals droog weer, irriterende producten, medische aandoeningen zoals eczeem of psoriasis, huidveroudering of zelfs een slecht dieet.

Hoe kan ik een droge huid voorkomen?

Om een droge huid te voorkomen, is het essentieel om voldoende hydratatie te behouden door voldoende water te drinken, vochtinbrengende crèmes te gebruiken die geschikt zijn voor je huidtype, hete, langdurige douches te vermijden, je huid te beschermen tegen de zon en agressieve of irriterende producten te vermijden.

Wat zijn de beste ingrediënten voor producten voor de droge huid?

De beste ingrediënten voor een droge huid zijn natuurlijke oliën zoals zoete amandelolie, kokosolie of arganolie, maar ook essentiële vetzuren zoals omega-3 en omega-6 en hydraterende bestanddelen zoals hyaluronzuur.

Kunnen bepaalde levensgewoonten een droge huid verergeren?

Ja, bepaalde levensgewoonten zoals roken, overmatig alcoholgebruik, een onevenwichtig dieet zonder essentiële voedingsstoffen of overmatige blootstelling aan de zon kunnen een droge huid verergeren.

Wanneer moet ik naar een dermatoloog voor mijn droge huid?

Je moet een dermatoloog raadplegen als je droge huid ernstig en hardnekkig is ondanks het gebruik van vochtinbrengende producten, als het gepaard gaat met symptomen zoals intense jeuk, roodheid of kloven, of als het je dagelijkse levenskwaliteit verstoort.

Een gedehydrateerde huid begrijpen: Definitie en oorzaken

Definitie van gedehydrateerde huid

In dermatologische termen wordt een gedehydrateerde huid gekenmerkt door een tekort aan vocht water in de oppervlaktelaag van de huid, waardoor deze trekkerig aanvoelt. Deze aandoening uit zich in een doffe huid, fijne droogtelijntjes, zichtbare poriën en verlies van elasticiteit. Een gedehydrateerde huid kan variëren in ernst, van milde uitdroging tot uitgesproken droogte. Alle huidtinten kunnen er last van hebben, hoewel sommige mensen meer aanleg hebben om dit huidprobleem te ontwikkelen dan anderen.

Oorzaken van een gedehydrateerde huid

Uitdroging van de huid kan verschillende oorzaken hebben, die elk bijdragen aan het gevoel van een droge huid en vochtverlies :

 1. Tekort aan talg :
  • Een droge huid kan het gevolg zijn van onvoldoende talgproductie door de talgklieren van de huid. Talg is een natuurlijk smeermiddel dat de huid gehydrateerd houdt. Als er minder talg wordt geproduceerd, is de kans groter dat de huid droog wordt.
   Bron: International Journal of Cosmetic Science legt uit hoe een gebrek aan talgproductie een reële impact heeft op een droge huid.
 2. Omgevingsfactoren :
  • Regelmatige blootstelling aan droge, warme, winderige of koude omgevingen kan leiden tot vochtverlies van de huid. Extreme weersomstandigheden kunnen een droge huid verergeren.
   Bron: Flawless skin benadrukt de beste praktijken voor een stralende, goed gehydrateerde huid.
 3. Gebruik van agressieve producten :
  • Veelvuldig gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten, zoals agressieve reinigingsmiddelen of krachtige exfolianten, kunnen de natuurlijke beschermlaag van de huid verwijderen. Bovendien kunnen agressieve producten de huidbarrière beschadigen, wat leidt tot meer vochtverlies. Het is essentieel om zachte producten te gebruiken die het vochtgehalte van de huid op peil houden.
   Bron: International Journal of Cosmetic Science legt uit hoe bepaalde cosmetische producten of reinigingsmiddelen de huidbarrière aanzienlijk kunnen beschadigen.

 4. Leeftijd :
  • Een ouder wordende huid kan haar vermogen om vocht vast te houden verminderen, wat kan leiden tot een drogere huid bij oudere mensen.
   Bron: Flawless skin legt uit hoe leeftijd een rol kan spelen bij het verzwakken van de huidbarrière. 
 5. Medische aandoeningen :
  • Bepaalde medische aandoeningen, zoals eczeem of atopische dermatitis, gaan gepaard met chronische droogheid van de huid.
   Bron: Skin Pharmacies legt uit hoe bepaalde medische aandoeningen de huidbarrière aantasten. 
 6. Onvoldoende hydratatie :
  • Als je niet genoeg water drinkt of je interne hydratatie verwaarloost, kan dat de kwaliteit van je huid aantasten en bijdragen aan droogheid.
   Bron: Flawless skin benadrukt best practices voor een stralende, goed gehydrateerde huid.
 7. Agressieve cosmetica:
  • Het gebruik van cosmetische producten met irriterende ingrediënten of geurstoffen kan de natuurlijke balans van de huid verstoren, waardoor deze droog aanvoelt.
   Bron: International Journal of Cosmetic Science legt uit hoe bepaalde cosmetische producten of reinigingsmiddelen de huidbarrière aanzienlijk kunnen beschadigen.

Elk van de oorzaken van een droge huid kan een specifieke behandeling vereisen om de hydratatie en het natuurlijke comfort van de huid te herstellen.

 

Overzichtstabel: belangrijkste factoren bij uitdroging van de huid

Factor Beschrijving Wetenschappelijke bron
Tekort aan talg Als de productie ervan afneemt, zal de huid eerder droog worden. Internationaal tijdschrift voor cosmetische wetenschap
Omgevingsfactoren Extreme weersomstandigheden kunnen een droge huid verergeren. Vlekkeloze huid
Gebruik van agressieve producten Veelvuldig gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten kan de natuurlijke beschermlaag van de huid aantasten. International Journal of Cosmetic Science
Leeftijd Een ouder wordende huid kan het vermogen om vocht vast te houden verminderen. Vlekkeloze huid
Medische aandoeningen

Bepaalde medische aandoeningen, zoals eczeem of atopische dermatitis, gaan gepaard met chronische droogheid van de huid.

 Skin Pharmacies 
Onvoldoende hydratatie Het verwaarlozen van interne hydratatie kan de huidkwaliteit aantasten en bijdragen aan droogheid. Vlekkeloze huid
Agressieve cosmetica Veelvuldig gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten kan de natuurlijke oliën van de huid aantasten. International Journal of Cosmetic Science

Classificatie van gedehydrateerde huid: De verschillende ernstniveaus begrijpen

Een gedehydrateerde huid kan in ernst variëren van mild tot ernstig. Inzicht in deze verschillende niveaus van ernst is essentieel voor het kiezen van de juiste huidverzorgingsproducten en behandelingen.

1. Licht gedehydrateerde huid :

 • Kenmerken : Af en toe een droge huid, lichte schilfering en trekkerig gevoel.
 • Betrokken zones : Over het algemeen gelokaliseerd op specifieke delen van het lichaam, zoals de benen of ellebogen.
 • Gebruikelijke behandeling : Gebruik lichte vochtinbrengende crèmes en lichaamsoliën om de hydratatie op peil te houden.

2. Matig gedehydrateerde huid :

 • Kenmerken: Frequente droogheid, zichtbare schilfering en ongemak.
  Aangetaste gebieden: Kan zich verspreiden naar verschillende delen van het lichaam, waaronder armen, benen en gezicht.
 • Gebruikelijke behandeling: Gebruik van dikkere vochtinbrengende crèmes, bodybalsems en milde huidreinigers.

3.  Ernstig gedehydrateerde huid :

 • Kenmerken: Constante droogheid, uitgesproken afschilfering, aanhoudende jeuk en ongemak.
 • Aangetaste gebieden: Kan het hele lichaam treffen, inclusief gezicht, armen, benen en romp.
 • Gebruikelijke behandeling: Gebruik van vetrijke verzachtende crèmes, speciale lichaamsoliën en niet-irriterende reinigingsmiddelen.

4. Zeer sterk gedehydrateerde huid :

 • Kenmerken: Extreme droogheid, intense schilfering, barsten en ernstige jeuk.
 • Aangetaste gebieden: Kan het hele lichaam aantasten en veroorzaakt aanzienlijk ongemak.
 • Gebruikelijke behandeling: Diep hydrateren met zeer rijke verzachtende crèmes, arganolie, oliebaden en regelmatig hydrateren.

Overzichtstabel: Classificatie van uitdroging van de huid

Ernstgraad Licht Matig Ernstig Zeer ernstig
Kenmerken

Af en toe een droge huid, lichte schilfering en trekkerig gevoel.

Vaak een gevoel van droogheid, zichtbare schilfering en ongemak.

Constante droogheid, uitgesproken afschilfering, aanhoudende jeuk en ongemak.

Extreme droogheid, intense schilfering, barsten en ernstige jeuk.

Betrokken zones

Over het algemeen gelokaliseerd op specifieke delen van het lichaam, zoals de benen of ellebogen.

Kan zich verspreiden naar verschillende delen van het lichaam, waaronder de armen, benen en het gezicht.

Kan het hele lichaam aantasten, inclusief het gezicht, de armen, benen en romp.

Kan het hele lichaam aantasten en veel ongemak veroorzaken.

Gebruikelijke behandeling

Gebruik lichte vochtinbrengende crèmes en lichaamsoliën om de hydratatie op peil te houden.

Gebruik dikkere vochtinbrengende crèmes, bodybalsems en zachte huidreinigers.

Gebruik vetrijke verzachtende crèmes, speciale lichaamsoliën en niet-irriterende reinigingsproducten.

Diepe hydratatie is nodig met zeer rijke verzachtende crèmes, arganolie en regelmatig hydrateren.

Elk niveau van de ernst van de droge huid vereist een specifieke huidverzorgingsaanpak om de hydratatie en het comfort te herstellen. De keuze van producten en behandelingen moet worden aangepast aan de ernst van de huidaandoening.

Aanpak van de behandeling van gedehydrateerde huid

Als het gaat om de behandeling van een vochtarme huid, is een allesomvattende aanpak op maat van de individuele behoeften essentieel om de hydratatie en het comfort van de huid te herstellen. Dit zijn de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden :

 1. Eerste medische beoordeling :
  • Belang: Een nauwkeurige beoordeling door een huidspecialist is essentieel om de ernst van huiduitdroging en de onderliggende oorzaken te bepalen.
  • Doel: Het zorgplan afstemmen op de individuele behoeften van de patiënt.
 2. Topische behandelingen :
  • Vochtinbrengende crèmes: Gebruik hydraterende, verzachtende of beschermende crèmes aangepast aan de droge huid om het vochtgehalte van de huid te herstellen.
  • Zachte reinigers: Gebruik zachte zeepvrije reinigers om uitdroging van de huid te voorkomen.
  • Milde exfoliatie: Zachte exfoliatie om dode huidcellen te verwijderen en een betere opname van vochtinbrengende crèmes te bevorderen.
 3. Dagelijkse huidverzorging :
  • Regelmatig hydrateren: Breng regelmatig vochtinbrengende crèmes aan om de huid gehydrateerd te houden.
  • Vermijd irriterende stoffen: Vermijd huidverzorgingsproducten die irriterende of uitdrogende ingrediënten bevatten.
 4. Preventie :
  • Bescherming tegen de zon: Dagelijks gebruik van bescherming tegen de zon om verdere schade door de zon te voorkomen.
 5. Regelmatige controle :
  • Follow-up consulten: Regelmatige consulten met een huidspecialist om de voortgang te controleren en de zorg zo nodig aan te passen.
 6. Psychologische benadering :
  • Psychologische ondersteuning: Erkenning van de psychologische impact van een droge huid op het zelfvertrouwen. Het belang van psychologische ondersteuning en zelfvertrouwen tijdens het behandelingsproces.

Overzichtstabel: Beheer van huiduitdroging

Aspect Details Doel
Medische beoordeling Nauwkeurige diagnose Gerichte behandeling
Topische behandelingen Behandeling aangepast aan je huidconditie Droge huid behandelen
Dagelijkse huidverzorging Zachte reiniging, hydratatie en bescherming tegen de zon Een gezonde huid behouden
Preventie Bescherm je huid met zonnebrandcrème Een gezonde huid behouden
Regelmatige controle Periodieke evaluatie bij de dermatoloog Behandeling aanpassen, bewaken
Psychologische ondersteuning Advies en psychologische ondersteuning indien nodig Kwaliteit van leven verbeteren

Behandelingsopties voor gedehydrateerde huid : Van mild tot ernstig

Huidproblemen met uitdroging kunnen aanzienlijk variëren in ernst,, van mild tot ernstig. De keuze van de behandeling hangt af van de ernst van de aandoening.

 1. Licht gedehydrateerde huid :
  • Dagelijkse vochtinbrengende crèmes: Gebruik huidvriendelijke, geur- en alcoholvrije vochtinbrengende crèmes.
  • Zachte reiniging: Gebruik zachte, niet uitdrogende reinigingsmiddelen.
  • Vermijd heet douchen: Beperk heet douchen en geef de voorkeur aan lauw water.
  • Voortdurend hydrateren: breng gedurende de dag regelmatig vochtinbrengende crème aan, naar behoefte.
 2. Matig gedehydrateerde huid :
  • Verzachtende crèmes: Gebruik dikkere, rijkere verzachtende crèmes om de huidbarrière te versterken.
  • Vermijd irriterende stoffen: Vermijd huidverzorgingsproducten die irriterende of uitdrogende ingrediënten bevatten.
  • Milde exfoliatie: Zachte exfoliatie om dode huidcellen te verwijderen en de absorptie van vocht te verbeteren.
 3. Ernstig gedehydrateerde huid:
  • Dermatologische behandelingen: raadpleeg een dermatoloog voor meer geavanceerde behandelingsopties, zoals speciale topische crèmes of behandelingen onder medisch toezicht.
  • Persoonlijke protocollen: Een dermatoloog kan persoonlijke verzorgingsprotocollen aanbevelen voor gevallen van ernstige uitdroging van de huid.
  • Regelmatig hydrateren: Frequente toepassing van specifieke vochtinbrengende en verzachtende middelen.
  • Verergerende factoren vermijden: Vermijd omgevingsfactoren die de droogheid van de huid kunnen verergeren.
  • Bescherming tegen de zon: Dagelijks gebruik van zonnebrandcrème om verdere schade door de zon te voorkomen.

De ernst van een gedehydrateerde huid kan variëren van persoon tot persoon en de juiste behandeling moet worden bepaald door een huidspecialist. Een eerste medische beoordeling is essentieel om een behandelplan op te stellen dat is afgestemd op jouw individuele behoeften, waarbij rekening wordt gehouden met de ernst van de aandoening, het ontstaan ervan en de reactie op de behandeling. Het is belangrijk dat je geduld hebt, want het kan even duren voordat je resultaten ziet.

Overzichtstabel: Behandeling van uitdroging van de huid

Ernst Behandelingsopties Opmerkingen en advies
Licht Rijke vochtinbrengende crèmes Huidhygiëne, hydrateren
Matig Dikkere, rijkere verzachtende crèmes Huidverzorging, regelmatige behandelingen
Ernstig Specifieke vochtinbrengers en verzachtende middelen Medische controle, beheer van bijwerkingen

Wat kan er gedaan worden als de behandeling voor uitdroging van de huid mislukt?

De ernst van vochtarme huid verschilt van persoon tot persoon en de juiste behandeling moet worden bepaald door een huidspecialist. Een eerste medische evaluatie is essentieel om een behandelingsplan op maat van je individuele behoeften op te stellen, rekening houdend met de ernst van de aandoening, het ontstaan ervan en de respons op de behandeling. Het is ook belangrijk dat je geduld hebt, want het kan even duren voordat je resultaten ziet.

1. Medische herbeoordeling:

 • Belang: Raadpleeg opnieuw een dermatoloog voor een gedetailleerde beoordeling van de respons op de behandeling.
 • Doel: Identificeer mogelijke redenen voor mislukking, zoals onjuist gebruik van producten of onbehandelde verergerende factoren.

2.  Aanpassing van het salarisplan :

 • Aanpassing van huidige behandelingen: Verhoog de dosis, verander de formulering of de toedieningsfrequentie van topische behandelingen.
 • Verandering van medicatie: Overschakelen op een ander type topische of systemische behandeling als de huidige niet effectief is.

3. Alternatieve therapieën onderzoeken:

 • Esthetische behandelingen: Onderzoek alternatieve behandelingsopties, zoals diepe hydratatie, herstellende maskers of behandelingen op basis van essentiële vetzuren.

4. Sleutelfactoren beheren :

 • Identificeer en behandel alle factoren die bijdragen aan een droge huid, zoals onderliggende medische aandoeningen of irriterende producten.
 • Verander je eetgewoonten: Pas je leefgewoonten aan, zoals je eetgewoonten, als je geen waterrijke voedingsmiddelen gebruikt. Vermijd overmatig alcoholgebruik en zoutrijke voeding.

5. Behandeling van uitdroging van de huid :

 • Esthetische verzorging: Voor mensen met aanhoudende droogheid kun je intensieve behandelingen overwegen, zoals behandelingen op basis van natuurlijke oliën of vochtinbrengende medische producten.

6. Advies over therapietrouw :

 • Voorlichting en ondersteuning: Geef uitgebreide informatie over het juiste gebruik van producten en moedig strikte naleving van het huidverzorgingsregime aan.

7. Beoordeling psychologische behoeften :

 • Psychologische ondersteuning: Overweeg psychologische ondersteuning als je droge huid een negatieve invloed heeft op je gevoel van eigenwaarde en de kwaliteit van je leven.

Stappen die u kunt nemen als de behandeling mislukt

 1. Medische raadpleging: Herbeoordeling door een dermatoloog.
 2. Aanpassing van de behandeling: Aanpassing of verandering van medicatie.
 3. Alternatieve therapieën: Onderzoek naar andere mogelijkheden voor huidverzorging.
 4. Beheersen van bijdragende factoren: stress, voeding en andere levensstijlfactoren.
 5. Behandeling van droge huid: Esthetische opties.
 6. therapietrouw: advies en ondersteuning bij correct gebruik van medicatie.
 7. Psychologische ondersteuning: In geval van emotionele impact.

Het is cruciaal om de acnebehandeling niet op te geven na een eerste mislukking. Met de juiste aanpak en een zorgvuldige herbeoordeling is het vaak mogelijk om een effectievere behandelstrategie te vinden.

Voorzorgsmaatregelen en aanbevelingen voor de behandeling van een gedehydrateerde huid

Om een gedehydrateerde huid te behandelen, moet je niet alleen de juiste behandelingen kiezen, maar ook een aantal voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de behandeling effectief is en het risico op bijwerkingen tot een minimum wordt beperkt. Dit zijn de voorzorgsmaatregelen die je moet nemen bij de behandeling van een droge huid :

 1.  Correct gebruik van producten :
  • Naleving: volg nauwgezet de instructies voor het gebruik van hydraterende producten en aanbevolen behandelingen.
  • Geduld: het kan even duren voordat behandelingen voor de droge huid significante resultaten laten zien. Heb geduld.
 2. Specifieke voorzorgsmaatregelen voor vochtinbrengende producten :
  • Kies vochtinbrengende crèmes die geschikt zijn voor je huidtype en geef de voorkeur aan niet-comedogene crèmes om verstopping van de poriën te voorkomen.
  • Breng regelmatig vochtinbrengende crèmes aan, vooral na het douchen, om het vocht in de huid vast te houden.
 3. Voorzorgsmaatregelen voor topische behandelingen :
  • Sommige topische producten kunnen mogelijk irriterende ingrediënten bevatten. Zorg ervoor dat je zachte, hydraterende producten kiest die de droge huid niet verergeren.
  • Vermijd overmatig gebruik van scrubs of exfolianten, want dit kan leiden tot verhoogde irritatie van de droge huid.
 4. Overwegingen met betrekking tot voeding en levensstijl :
  • Een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan essentiële voedingsstoffen, met name omega-3 vetzuren en vitamines, kan een gezondere huid bevorderen.
  • Zorg ervoor dat je goed gehydrateerd blijft door de hele dag door voldoende water te drinken.
 5. Voorzorgsmaatregelen bij blootstelling aan omgevingsfactoren:
  • Bescherm je huid tegen extreme weersomstandigheden door geschikte kleding, zonnebrandcrème en vochtinbrengende crèmes te gebruiken die passen bij het seizoen.
  • Vermijd lange hete douches of baden, want heet water kan de huid verder uitdrogen.
 6. Gebruik van niet-comedogene producten : Kies niet-comedogene huidverzorgings- en make-upproducten om verstopping van de poriën te voorkomen.
 7. Regelmatig overleg : Regelmatige consulten met een dermatoloog of huidspecialist om de voortgang te controleren en de behandeling zo nodig aan te passen.
 8. Voorzorgsmaatregelen voor aanvullende behandelingen :
  • Vermijd niet-goedgekeurde middelen: wees voorzichtig met ongereguleerde huidverzorgingsproducten of onbewezen middelen die de droge huid kunnen verergeren of bijwerkingen kunnen veroorzaken..

Samenvattende tabel: Voorzorgsmaatregelen voor de behandeling van gedehydrateerde huid

Soort behandeling Voorzorgsmaatregelen en aanbevelingen
Lokale behandelingen Droge huid, juiste toepassing
Geschikte huidverzorging Specifieke voorzorgsmaatregelen voor vochtinbrengende producten
Topische behandelingen Huidirritatie, juiste toepassing
 Leefstijlen Evenwichtige voeding, voldoende vochtinbrengende crème
 Omgevingsfactoren Houd je huid gezond
 Geschikte huidverzorging Kiezen voor niet-comedogene huidverzorgings- en make-upproducten
 Regelmatige controle Pas indien nodig je huidverzorgingsroutine aan
Aanvullende behandelingen Specifieke voorzorgsmaatregelen

diagnostisch.

Ontdek jouw huidtype en wat jouw ideale beautyroutine is!

Doe de test

Skin Expert

Wilt u regelmatig advies en tips ontvangen voor uw huid?

Schrijf u nu in op onze Skin Expert nieuwsbrief voor vertrouwd advies en transformeer vandaag nog uw huid!


Routine.

Gedehydrateerde huidroutine.

119,00€ De volledige routine

Ontdek onze gespecialiseerde routine voor de behandeling van een gedehydrateerde huid. Profiteer van onze aanbieding voor de complete routine tegen een voordeeltarief.

Reinigingsmelk
22,90€
Anti-aging hyaluronzuur serum
84,20€
Hydraterende dagcrème
38,00€

waarom onze klanten celestetic aanbevelen.