Huidveroudering

Oorzaken, preventie en effectieve behandelingen

Anti-aging, vaak besproken in de context van dermatologie en cosmetologie, is een concept gericht op de preventie en behandeling van tekenen van huidveroudering. Dit thema omvat een verscheidenheid aan symptomen, zoals verlies van huidelasticiteit, het verschijnen van rimpels en fijne lijntjes. Huidveroudering wordt over het algemeen beïnvloed door intrinsieke factoren, zoals de natuurlijke vertraging van de celvernieuwing, en extrinsieke factoren, zoals blootstelling aan de zon en vervuiling. Na verloop van tijd kunnen deze factoren leiden tot een geleidelijke afbraak van collageen- en elastinevezels, die essentieel zijn voor het behoud van de stevigheid en soepelheid van de huid.

Camille F

Camille, onze cosmetologie-expert beantwoordt al uw vragen.

hoe zorg je effectief voor een ouder wordende huid?

De eerste tekenen van veroudering kunnen een grote bron van frustratie en ongemak zijn. Ze manifesteren zich in rimpels, fijne lijntjes, verlies van elasticiteit en stevigheid van de huid, waardoor niet alleen het uiterlijk, maar ook het zelfvertrouwen verandert.

Traditionele behandelingen slagen er vaak niet in om effectief de grondoorzaken van huidveroudering aan te pakken, waardoor de getroffenen in een eindeloze cyclus van verwennerij en teleurstelling terechtkomen bij elk nieuw product dat resultaat belooft, maar faalt.

Deze situatie kan uiterst stressvol zijn, waardoor het probleem wordt vergroot en de huid nog gevoeliger wordt voor ongewenste tekenen van veroudering.

Wist je dat.

Er bestaan veel misvattingen over huidveroudering:

 1. Niet alleen ouderen
  Jonge volwassenen kunnen ook vroege tekenen van veroudering opmerken, vaak als gevolg van stress, vervuiling of ongezonde levensstijlgewoonten.

 2. Voeding en huidveroudering
  Bepaalde voedingsmiddelen, vooral die met veel suiker en verzadigd vet, kunnen het verouderingsproces van de huid versnellen.

 3. De zon is niet altijd een bondgenoot
  Overmatige blootstelling aan de zon zonder goede bescherming kan de huidveroudering versnellen en het risico op schade zoals rimpels en ouderdomsvlekken vergroten.

Routine.

Antiverouderingsroutine.

129,00€ De volledige routine

Ontdek onze gespecialiseerde routine om rimpels te voorkomen en te verminderen, de huid te verstevigen en de tekenen van veroudering te verminderen. Profiteer van onze speciale aanbieding op het complete assortiment tegen een scherpe prijs.

Reinigingsmelk
22,90€
Absolute Anti Age Serum
91,80€
Beschermt en herstelt DNA
48,00€

onze antwoorden op uw vragen.

Wat is huidveroudering?

Huidveroudering is het natuurlijke proces waarbij de huid geleidelijk haar elasticiteit en stevigheid verliest, wat leidt tot het verschijnen van rimpels, fijne lijntjes en andere veranderingen in textuur en teint.

Wat zijn de oorzaken van huidveroudering?

Oorzaken van huidveroudering zijn onder meer genetische factoren, blootstelling aan de zon (UV), vervuiling, stress, ontoereikende voeding, roken en hormonale veranderingen.

Waarom verschijnen rimpels?

Rimpels verschijnen wanneer de huid haar elasticiteit en vermogen om vocht vast te houden verliest, vaak verergerd door factoren zoals blootstelling aan de zon, roken en herhaalde gezichtsuitdrukkingen.

Hoe rimpels voorkomen?

Om rimpels te voorkomen, is het raadzaam om zonnebrandcrème te gebruiken, een goede hydratatie van de huid te behouden, een uitgebalanceerd dieet te volgen dat rijk is aan antioxidanten, roken te vermijden en een geschikte huidverzorgingsroutine te volgen.

Wat zijn de tekenen van veroudering?

Tekenen van veroudering zijn rimpels, fijne lijntjes, verlies van elasticiteit, slappe huid, ouderdomsvlekken, droogheid en veranderingen in de huidtextuur.

Hoe de tekenen van veroudering te voorkomen?

Om de tekenen van veroudering te voorkomen, is het belangrijk om een huidverzorgingsroutine aan te nemen die bescherming tegen de zon, anti-verouderingsproducten, voldoende hydratatie en een gezonde levensstijl omvat met een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

De tekenen van veroudering begrijpen: Definitie en oorsprong

Definitie van huidveroudering

Huidveroudering, ook wel skin aging genoemd, is een term die wordt gebruikt om de geleidelijke, natuurlijke veranderingen te beschrijven die de huid na verloop van tijd ondergaat. Deze veranderingen omvatten het verschijnen van rimpels, fijne lijntjes, verlies van elasticiteit en stevigheid en andere zichtbare tekenen van veroudering. Huidveroudering is het resultaat van een aantal factoren, waaronder het natuurlijke verouderingsproces, blootstelling aan de zon, genetica en levensstijl. Deze tekenen van huidveroudering kunnen van persoon tot persoon verschillen in intensiteit en mate. Alle huidtypes kunnen er last van hebben en hoewel sommige mensen genetisch voorbestemd zijn om langzamer te verouderen, blijft huidveroudering een onvermijdelijk onderdeel van het algemene verouderingsproces van het lichaam.

Oorsprong van huidveroudering

 1. Intrinsieke veroudering :
  • Intrinsieke veroudering is het natuurlijke gevolg van het verstrijken van de tijd. Met de jaren verliezen huidcellen geleidelijk hun vermogen om zichzelf effectief te vernieuwen. Dit resulteert in een verlies aan elasticiteit, het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels en een verminderde stevigheid van de huid. Genetische factoren spelen een grote rol bij dit type huidveroudering.
   Bron: Het medische tijdschrift Cell Transplantation legt uit hoe huidcellen na verloop van tijd op natuurlijke wijze hun vermogen verliezen om zichzelf te vernieuwen.
 2. Extrinsieke veroudering (fotoveroudering):
  • Overmatige blootstelling aan ultraviolette (UV) stralen van de zon en zonnebanken is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. UV-stralen beschadigen het collageen en de elastine in de huid, wat leidt tot een verlies aan soepelheid en het ontstaan van ouderdomsvlekken, rimpels en fijne lijntjes. Dit vermenigvuldigt de impact van omgevingsfactoren (UV) op intrinsieke veroudering in aan zon blootgestelde gebieden.
   Bron: Het artikel gepubliceerd in Cold Spring Harbor Perspectives in Medicine legt uit hoe UV een formidabele versneller van veroudering kan zijn.
 3. Hormonale veroudering :
  • Hormonale schommelingen, zoals tijdens de menopauze, kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de huid. Verminderde oestrogeenspiegels kunnen leiden tot een verlies van collageen en huidelasticiteit, wat leidt tot rimpels en een dunnere huid.
   Bron: Journal Dermato-Endocrinology legt uit hoe hormonen een belangrijke rol spelen bij huidveroudering.
 4. Levensstijl en cumulatieve effecten :
  • Factoren zoals chronische stress, slechte voeding, regelmatig alcoholgebruik en slaapgebrek kunnen het huidverouderingsproces versnellen door weefselontsteking te veroorzaken en huidcellen te beschadigen.
   Bronnen: Het medische tijdschrift Acta Dermatovenerologica legt uit hoe levensstijl een grote invloed kan hebben op huidveroudering..
 5. Andere mogelijke oorsprong :
  • Andere factoren, zoals allergische reacties op cosmetische producten, fotosensibiliserende medicatie of onderliggende medische aandoeningen, kunnen ook bijdragen aan tekenen van huidveroudering. In dergelijke gevallen is het essentieel om een dermatoloog of gezondheidsdeskundige te raadplegen voor een nauwkeurige beoordeling en de juiste behandelingsaanbevelingen.

Elk van de oorzaken van huidveroudering kan een specifieke huidverzorgingsaanpak vereisen om de tekenen van veroudering te verminderen en de huid er weer jeugdig uit te laten zien.

Samenvattende tabel: Belangrijkste factoren bij huidveroudering

Factor  Beschrijving  Wetenschappelijke bronnen
Leeftijd  Huidcellen verliezen geleidelijk hun vermogen om zich effectief te vernieuwen. Cell Transplantation
UV  UV-stralen beschadigen het collageen en de elastine in de huid. Cold Spring Harbor Perspectives in Medecine
Hormonen  Verlaagde oestrogeenspiegels kunnen leiden tot een verlies van collageen en huidelasticiteit. Journal Dermato-Endocrinology
 Lifestyle Een slechte levensstijl kan het huidverouderingsproces versnellen door ontstekingen te veroorzaken en huidcellen te beschadigen. Acta Dermatovenerologica
 Andere Allergische reacties op cosmetische producten, fotosensibiliserende medicijnen of onderliggende medische aandoeningen kunnen ook bijdragen aan de tekenen van huidveroudering. National Library of Medecine

Classificatie van huidveroudering: inzicht in de verschillende ernstniveaus

 1. Lichte huidveroudering :
  • Kenmerken: aanwezigheid van fijne lijntjes en oppervlakkige rimpels. De huid kan tekenen van matig tonusverlies vertonen.
  • Getroffen gebieden: vooral in het gezicht.
  • Gebruikelijke behandeling: gebruik van vochtinbrengende crèmes en milde antiverouderingsproducten, zoals crèmes op basis van retinoïden of peptiden.
 2. Matige huidveroudering :
  • Kenmerken: verschijning van diepere rimpels, meer uitgesproken fijne lijntjes en een merkbaar verlies van elasticiteit en stevigheid van de huid.
  • Getroffen gebieden: kunnen zich uitbreiden naar de hals, het decolleté en de handen.
  • Gebruikelijke behandeling: gebruik van meer geconcentreerde antiverouderingsserums en -crèmes met ingrediënten zoals hyaluronzuur, vitamine C of retinoïden.
 3. Ernstige huidveroudering :
  • Kenmerken: verschijnen van diepe rimpels, aanzienlijk volumeverlies en verwelking van de huid.
  • Betroffen gebieden: kan grotere delen van het lichaam treffen, waaronder de armen en benen.
  • Gebruikelijke behandeling: meer geavanceerde dermatologische ingrepen, zoals injecties met dermale vullers, diepe chemische peelings of niet-ablatieve laserbehandelingen. Vaak is een combinatie van behandelingen nodig.  
 4. Zeer ernstige huidveroudering :
  • Kenmerken: verschijnen van zeer diepe rimpels, ernstig volumeverlies en sterke huidverslapping.
  • Aangetaste gebieden: kan grote delen van het lichaam aantasten, waaronder de buik en dijen.
  • Gebruikelijke behandeling: intensieve behandeling onder toezicht van een arts, inclusief chirurgische ingrepen zoals facelifts of plastische chirurgie.

Samenvattende tabel: Classificatie van huidveroudering

  Lichte huidveroudering Matige huidveroudering Ernstige huidveroudering Zeer ernstige huidveroudering
Kenmerken

Fijne lijntjes en oppervlakkige rimpels. De huid kan tekenen van matig tonusverlies vertonen.

De verschijning van diepere rimpels, meer uitgesproken fijne lijntjes en een merkbaar verlies van elasticiteit en stevigheid van de huid.

Verschijning van diepe rimpels, aanzienlijk volumeverlies en verwelking van de huid.

Verschijning van zeer diepe rimpels, ernstig volumeverlies en wijdverspreide huidverslapping.

Betrokken zones

Voornamelijk op het gezicht.

Kan zich verspreiden naar de nek, het decolleté en de handen.

Kan grotere delen van het lichaam aantasten, waaronder de armen en benen.

Kan grote delen van het lichaam aantasten, waaronder de buik en dijen.

Gebruikelijke behandeling

Gebruik van vochtinbrengende crèmes en lichte antiverouderingsproducten, zoals crèmes op basis van retinoïden of peptiden.

Gebruik van meer geconcentreerde antiverouderingsserums en -crèmes met ingrediënten zoals hyaluronzuur, vitamine C of retinoïden.

Meer geavanceerde dermatologische procedures, zoals dermale vullers, diepe chemische peelings of niet-ablatieve laserbehandelingen. Vaak is een combinatie van behandelingen nodig.

Intensieve behandeling onder toezicht van een zorgprofessional, inclusief chirurgische ingrepen zoals facelifts, liposuctie of plastische chirurgie.

Aanpak van huidveroudering

Als het gaat om de behandeling van huidveroudering en de tekenen van veroudering, is een holistische aanpak die is afgestemd op de ernst van de aandoening en de individuele behoeften essentieel. Hier zijn de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden :

 1. Eerste medische beoordeling :
  • Belang: Een eerste consultatie bij een dermatoloog of zorgverlener is essentieel om de ernst van de tekenen van veroudering te beoordelen en een persoonlijk behandelplan op te stellen.
   Doel: Het behandelplan aanpassen aan de individuele behoeften en de ernst van de tekenen van veroudering.
 2. Medische behandelingen :
  • Esthetische behandelingen: raadpleeg een dermatoloog om opties zoals chemische peelings, lasers of microdermabrasie te bespreken. Je kunt ook kiezen voor niet-invasieve technieken uit de esthetische geneeskunde, zoals injecties met fillers en botulinetoxine.
   Invasieve behandelingen: Voor meer gevorderde tekenen van veroudering kun je een cosmetisch chirurg raadplegen om invasieve opties te bespreken, zoals plastische chirurgie.. 
 3. Dagelijkse huidverzorging :
  • Reinigen en hydrateren: Gebruik huidverzorgingsproducten die geschikt zijn voor je huidtype om je huid schoon en goed gehydrateerd te houden, en vermijd schurende of agressieve producten.
   Zonbescherming: Breng dagelijks een breedspectrum zonbeschermingsproduct met een adequate SPF aan om schade door UV-stralen, die huidveroudering versnellen, te voorkomen.
 4. Veranderingen in levensstijl : 
  • Dieet: Beperk voedingsmiddelen met veel toegevoegde suikers, transvetten en zout.
   Stressmanagement: Stress kan de vroegtijdige verschijning van de tekenen van veroudering verergeren. Technieken om stress te verminderen kunnen nuttig zijn.
 5. Regelmatige follow-up: Medische consulten: Overleg regelmatig met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg om de voortgang te beoordelen, de behandeling indien nodig aan te passen en eventuele zorgen te bespreken. 
 6. Esthetische behandelingen :
  • Chemische peelings, microdermabrasie en laserbehandelingen: deze cosmetische procedures kunnen worden gebruikt om de huidtextuur te verbeteren, fijne lijntjes en rimpels te verminderen en resterende littekens te behandelen.
 7. Psychologische benadering :
  • Psychologische ondersteuning: Erkenning van de psychologische impact van huidveroudering op het zelfvertrouwen. Het belang van psychologische ondersteuning en het behouden van een positief gevoel van eigenwaarde tijdens het behandelingsproces.

Overzichtstabel: Beheer van huidveroudering

Aspect Details Doelstellingen
Medische beoordeling Nauwkeurige diagnose, identificatie van verergerende factoren Gerichte behandeling
Medische behandeling Lokaal en systemisch, afhankelijk van de ernst De tekenen van veroudering behandelen
Huidverzorging Zachte reiniging, hydratatie, bescherming tegen de zon Een gezonde huid behouden
Lifestyle Evenwichtige voeding, stressmanagement Verzwarende factoren verminderen
Regelmatige controle Periodieke controles bij de dermatoloog Behandeling aanpassen, bewaken
Esthetische behandelingen Cosmetische procedures zoals vereist Het uiterlijk van de huid verbeteren
Psychologische ondersteuning Advies, psychologische ondersteuning indien nodig Kwaliteit van leven verbeteren 

Behandelopties voor huidveroudering: van mild tot ernstig

De tekenen van huidveroudering kunnen variëren van mild tot ernstig. De keuze van de behandeling hangt af van de ernst van de tekenen van huidveroudering en de individuele behoeften van de patiënt.

 1. Milde huidveroudering :
  • Topische behandeling :
   • Gebruik lichtgewicht crèmes met ingrediënten zoals retinoïden, vitamine C of peptiden om de collageenproductie te stimuleren en fijne rimpels te verminderen.
    Hydraterende producten en zonnebescherming: Dagelijks gebruik van hydraterende producten en een breedspectrum zonnebescherming met een adequate SPF.
 2. Matige huidveroudering :
  • Geavanceerde topische behandeling :
   • Gebruik meer geconcentreerde producten, zoals serums op basis van hyaluronzuur, glycolzuur of retinoïden, om meer uitgesproken rimpels aan te pakkenGebruik meer geconcentreerde producten, zoals serums op basis van hyaluronzuur, glycolzuur of retinoïden, om meer uitgesproken rimpels aan te pakken.
  • Esthetische behandelingen :
   • Overleg met een dermatoloog voor behandelingen zoals dermale fillers of botulinetoxine..
 3. Ernstige huidveroudering  :
  • Geavanceerde dermatologische chirurgie:
   • Meer geavanceerde dermatologische behandelingen zoals diepe chemische peelings, microdermabrasie of gefractioneerde laserbehandelingen.
  • Gerichte behandelingen :
   • Specifieke behandelingen voor de gebieden die het meest te lijden hebben onder de tekenen van veroudering.
    Gebruik van zeer gespecialiseerde topische producten onder medisch toezicht.
  • Strenge zonbescherming :
   • Bescherming tegen de zon blijft essentieel om te voorkomen dat de tekenen van veroudering verergeren.

De ernst van huidveroudering verschilt van persoon tot persoon en het juiste behandelplan moet worden bepaald door een huidspecialist. Een eerste medische beoordeling is cruciaal om een persoonlijk behandelplan te ontwikkelen op basis van de ernst van de tekenen van veroudering, de oorsprong en de respons op de behandeling. Het is belangrijk om te weten dat het enige tijd kan duren voordat de resultaten zichtbaar worden.

Overzichtstabel: Behandeling van huidveroudering naar ernst

Ernst Behandelingsopties Opmerkingen en advies
Licht Retinoïden, peptiden, hyaluronzuur Hydratatie, stimulatie
Matig Hyaluronzuur, glycolzuur, retinoïden  Huidverzorging, regelmatige behandelingen
Ernstig Chemische peeling, microdermabrasie, laser Medische controle, beheer van bijwerkingen

Wat te doen als huidverouderingsbehandelingen mislukken ?

Het huidverouderingsproces verschilt van persoon tot persoon en het kan teleurstellend zijn wanneer de geteste producten niet aan de verwachtingen voldoen. Dit omvat zowel gespecialiseerde behandelingen in klinieken of schoonheidssalons enerzijds, als anderzijds de noodzaak om onze dagelijkse schoonheidsroutine te herzien en te optimaliseren. Gewetensvol beheer van onze huid, het aannemen van de juiste zorg en aandacht voor ons algehele welzijn dragen ook bij aan het behoud van de gezondheid.

 1. Herevaluatie van huidverzorging :
  • Belang: Een grondige herevaluatie van huidverzorgingsgewoonten is essentieel om de redenen voor het aanhouden van tekenen van veroudering te begrijpen.
   Doelstelling: Mogelijke irriterende stoffen, ineffectiviteit van het product of ontoereikende verzorgingsgewoonten identificeren.
 2. Aanpassing van de verzorgingsroutine :
  • Ontdek alternatieven voor anti-verouderingsproducten door de gebruiksfrequentie aan te passen. Nieuwe producten testen: Introduceer nieuwe producten met specifieke ingrediënten zoals antioxidanten, peptiden of hyaluronzuren.
 3. Integratie van complementaire zorg :
  • Uitgebalanceerd dieet: Eet een voedingsrijk dieet dat een gezonde huid van binnenuit bevordert.
  • Stressmanagement: Oefen stressmanagementtechnieken, want chronische stress kan bijdragen aan vroegtijdige huidveroudering.
 4. Beoordeling van persoonlijke behoeften :
  • Zelfbeoordeling: Voer een zelfbeoordeling uit van leefstijlfactoren, zoals roken, alcoholgebruik en blootstelling aan de zon, en pas indien nodig aan.
 5. Optimalisatie van het algehele welzijn :
  • Hydratatie en lichaamsbeweging: Zorg ervoor dat u voldoende gehydrateerd blijft en actief blijft, wat kan bijdragen aan een gezonder uiterlijk van de huid.

Het is van cruciaal belang om de behandeling van de tekenen van huidveroudering na een eerste mislukking niet op te geven. Met de juiste aanpak en zorgvuldige herevaluatie is het vaak mogelijk om een effectievere behandelstrategie te vinden.

Te volgen stappen als behandelingen mislukken

 1. Medisch consult: Herevaluatie door een dermatoloog.
 2. Aanpassing van de behandeling: Wijziging of verandering van zorg.
 3. Alternatieve zorg: het verkennen van andere huidverzorgingsopties.
 4. Beheer van bijdragende factoren: stress, voeding en andere leefstijlfactoren.
 5. Optimalisatie van het algehele welzijn: Zorg voor een gezonde levensstijl.

Voorzorgsmaatregelen en aanbevelingen voor de behandeling van tekenen van huidveroudering

Het behoud van een jeugdige, gezonde huid vereist niet alleen de zorgvuldige keuze van de juiste zorg, maar ook de implementatie van essentiële voorzorgsmaatregelen om de voordelen van de behandeling te maximaliseren en de risico's te minimaliseren.

 1. Correct gebruik van verzorgingsproducten en producten :
  • Adhesie: Volg zorgvuldig de gebruiksaanwijzing van anti-aging huidverzorgingsproducten om een optimale effectiviteit te garanderen.
   Geduld: Wees geduldig, want de significante resultaten van anti-aging huidverzorging kunnen enkele weken of zelfs maanden duren.
 2. Specifieke voorzorgsmaatregelen voor plaatselijke verzorging :
  • Hydratatie en bescherming: Sommige anti-verouderingsproducten kunnen leiden tot uitdroging of huidirritatie. Gebruik niet-comedogene vochtinbrengende crèmes en minimaliseer blootstelling aan de zon.
   Gerichte toepassing: Breng anti-verouderingsproducten alleen aan op gebieden met tekenen van huidveroudering.
 3. Voorzorgsmaatregelen voor invasieve zorg :
  • Professioneel consult: Raadpleeg een dermatoloog of gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg voorafgaand aan invasieve behandelingen zoals filler-injecties of botulinetoxine.
   Volledige informatie: Wees u bewust van de mogelijke bijwerkingen en contra-indicaties die specifiek zijn voor elke behandeling.
 4. Beheer van blootstelling aan de zon :
  • Bescherming tegen de zon: Gebruik een zonnebrandcrème met voldoende SPF om de behandelde huid te beschermen, die bijzonder gevoelig is voor de zon na bepaalde anti-verouderingsbehandelingen.
 5. Dieet- en levensstijloverwegingen :
  • Uitgebalanceerd dieet: Eet een dieet dat rijk is aan antioxidanten en voedingsstoffen die gunstig zijn voor de huid.
   Hydratatie: Zorg voor een goede hydratatie door voldoende water te consumeren.
 6. Regelmatige follow-up :
  • Medische consulten: Overleg regelmatig met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg om de voortgang te beoordelen, de behandeling indien nodig aan te passen en eventuele zorgen te bespreken.
 7. Voorzorgsmaatregelen voor complementaire zorg :
  • Bewustzijn van contra-indicaties: Wees op de hoogte van contra-indicaties en specifieke voorzorgsmaatregelen voor aanvullende zorg zoals lichttherapie of chemische peelings.
 8. Vermijd niet-gereguleerde producten :
  • Niet-goedgekeurde producten: Vermijd niet-gereguleerde producten of "wondermiddelen" die niet zijn goedgekeurd door gezondheidsorganisaties en huidproblemen kunnen veroorzaken.

Overzichtstabel: Voorzorg voor de behandeling van huidveroudering

Soort behandeling Voorzorgsmaatregelen en aanbevelingen
Lokale behandelingen Correcte toepassing
Orale antibiotica Effecten
Invasieve behandelingen Risico's, bijwerkingen
Blootstelling aan de zon Gebruik van zonnebrandcrème
Voeding en hydratatie Evenwichtige voeding, voldoende hydratatie
Medische opvolging Regelmatig overleg met een specialist
Aanvullende behandelingen Specifieke voorzorgsmaatregelen
Niet-gereguleerde producten Vermijd niet-goedgekeurde behandelingen

diagnostisch.

Ontdek jouw huidtype en wat jouw ideale beautyroutine is!

Doe de test

Skin Expert

Wilt u regelmatig advies en tips ontvangen voor uw huid?

Schrijf u nu in op onze Skin Expert nieuwsbrief voor vertrouwd advies en transformeer vandaag nog uw huid!


Routine.

Antiverouderingsroutine.

129,00€ De volledige routine

Ontdek onze gespecialiseerde routine om rimpels te voorkomen en te verminderen, de huid te verstevigen en de tekenen van veroudering te verminderen. Profiteer van onze speciale aanbieding op het complete assortiment tegen een scherpe prijs.

Reinigingsmelk
22,90€
Absolute Anti Age Serum
91,80€
Beschermt en herstelt DNA
48,00€

waarom onze klanten celestetic aanbevelen.

...

Je ne suis pas une grande fan de protection solaire car toutes les crèmes que j'ai essayé avant laisse un film collant sur ma peau, la DNA Protect hydrate et protège ma peau en la laissant douce et lumineuse, je suis conquise !

Olivia, 24 Jul 2023
...

Un SPF 50+, parfait, sans parfum donc l'odeur des principes actifs est assez forte.

Angela, 19 Jul 2023
...

Son action anti-oxydante est top, je commence déjà à voir la différence