Hyperpigmentatie

Oorzaken, preventie en effectieve behandelingen

Hyperpigmentatie, vaak behandeld in de dermatologie, is een veel voorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door donkere vlekken op de huid. Deze aandoening is meestal het gevolg van overmatige productie van melanine, het pigment dat de huid zijn kleur geeft. Verschillende factoren, zoals blootstelling aan de zon, hormonale onevenwichtigheden of huidontstekingen, kunnen een verhoogde melanineproductie stimuleren. Na verloop van tijd kan dit leiden tot het verschijnen van hypergepigmenteerde vlekken, vooral op plaatsen waar de huid blootligt of beschadigd is.

Camille F

Camille, onze cosmetologie-expert beantwoordt al uw vragen.

hoe verzorg je effectief pigmentvlekken?

Hyperpigmentatie kan een grote bron van frustratie en ongemak zijn. Het manifesteert zich als donkere vlekken, pigmentvlekken en verkleurde plekken, waardoor niet alleen het uiterlijk van de huid, maar ook het zelfvertrouwen wordt aangetast.

Traditionele behandelingen slagen er vaak niet in om effectief de grondoorzaken van hyperpigmentatie aan te pakken, waardoor de getroffenen in een eindeloze cyclus van uittesten en teleurstelling terechtkomen bij elk nieuw product dat resultaten belooft, maar faalt.

Deze situatie kan uiterst stressvol zijn, waardoor het probleem wordt vergroot en de huid nog gevoeliger wordt voor ongewenste pigmentvariaties.

Wist je dat.

Er bestaan veel misvattingen over hyperpigmentatie.

 1. Uitsluitend verband houdend met blootstelling aan de zon : Hoewel de zon een belangrijke factor is, kan hyperpigmentatie ook worden veroorzaakt door andere factoren, zoals hormonale onevenwichtigheden (zoals melasma), ontstekingsreacties (zoals die als gevolg van acne) of bepaalde medicijnen.

 2. Gereserveerd voor bepaalde huidtypes : Er wordt aangenomen dat hyperpigmentatie alleen mensen met een donkere huid treft. In werkelijkheid kan het alle huidtypes aantasten, hoewel de zichtbaarheid en vormen ervan kunnen variëren afhankelijk van het fototype.

 3. Altijd permanent : Velen geloven dat hyperpigmentatie permanent is. Hoewel het hardnekkig kan zijn, kunnen veel gevallen worden verbeterd of zelfs volledig worden opgelost met de juiste behandelingen en huidverzorging.


Routine.

Hyperpigmentatieroutine.

119,00€ De volledige routine

Ontdek onze gespecialiseerde routine om pigmentvlekken te behandelen. Profiteer van ons aanbod op de volledige routine tegen een voorkeurstarief.

Micellair water
22,90€
Serum-zorg-vooruitgang
66,90€
Anti-Pigment en anti-aging crème
64,00€

onze antwoorden op uw vragen.

Wat is hyperpigmentatie?

Hyperpigmentatie is het donkerder worden van bepaalde delen van de huid door overmatige productie van melanine, het pigment dat de huid zijn kleur geeft.

Wat veroorzaakt hyperpigmentatie?

De oorzaken van hyperpigmentatie zijn onder andere overmatige blootstelling aan de zon, hormonale onbalans, leeftijd, huidreacties op bepaalde medicijnen of huidverzorgingsproducten en genetische factoren.

Wat zijn pigmentvlekken?

Ouderdomsvlekken zijn plekken op de huid die donkerder worden dan normaal, vaak door een overproductie van melanine. Ze kunnen verschijnen als ouderdomsvlekken, zonnevlekken of post-inflammatoire vlekken.

Wat is de behandeling voor pigmentvlekken?

Behandelingen voor pigmentvlekken zijn onder andere oplichtende crèmes, laserbehandelingen, chemische peelings en microdermabrasie, vaak in combinatie met strenge bescherming tegen de zon.

Wat moet ik doen als ik pigmentvlekken op mijn gezicht en lichaam heb?

Als je pigmentvlekken op je gezicht en lichaam hebt, raadpleeg dan een dermatoloog voor een diagnose en een persoonlijk behandelplan, dat topische verzorging, dermatologische procedures en veranderingen in je levensstijl kan omvatten.

Wat is de behandeling voor hyperpigmentatie?

Behandeling voor hyperpigmentatie kan variëren afhankelijk van de oorzaak en de ernst, waaronder het gebruik van topische oplichtende producten, laserbehandelingen, chemische peelings en de implementatie van een zonverzorgingsroutine om te voorkomen dat de vlekken verergeren.

Hyperpigmentatie begrijpen: definitie en oorsprong

Definitie van hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is een dermatologische term die verwijst naar een aandoening die wordt gekenmerkt door een overmatige productie van melaninepigmenten in bepaalde delen van de huid, waardoor vlekken, of gebieden verschijnen die donkerder van kleur zijn dan de omringende huid. Deze vlekken kunnen variëren in grootte, vorm en kleurintensiteit. Hyperpigmentatie kan bij alle huidtinten voorkomen, hoewel mensen met een donkere huid soms meer aanleg hebben om dit huidprobleem te ontwikkelen.

Oorsprong van hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie kan verschillende oorzaken hebben, die elk resulteren in een overproductie van melanine in de huid:

 1. Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) :
  • Post-inflammatoire hyperpigmentatie treedt vaak op na een huidontsteking, zoals ernstige acne, huiduitslag of huidverwondingen. Wanneer de huid beschadigd of ontstoken is, kunnen huidcellen (melanocyten) overtollige melanine produceren als reactie op de ontsteking. Dit resulteert in donkere vlekken of gepigmenteerde littekens op de huid die maanden of zelfs jaren kunnen blijven bestaan.
   Bron: Journal Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology bevestigde de oorzaken van postinflammatoire hyperpigmentatie.
 2. Door de zon veroorzaakte hyperpigmentatie :
  • Overmatige blootstelling aan de ultraviolette (UV) stralen van de zon kan leiden tot een verhoogde melanineproductie in de huid als beschermingsmechanisme tegen UV-schade. Deze overproductie van melanine resulteert in bruine vlekken of zonnelentigos op de huid. Deze vorm van hyperpigmentatie wordt vaak geassocieerd met vroegtijdige huidveroudering.
   Bron: Journal Skin therapy letter bevestigde de rol van UV in de productie van melanine na overmatige blootstelling.
 3. Hormonale hyperpigmentatie (Melasma) :
   • Melasma is een vorm van hormoongerelateerde hyperpigmentatie die vaak voorkomt bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Hormonale schommelingen, vooral tijdens de zwangerschap of bij het gebruik van orale anticonceptiemiddelen, kunnen de melanineproductie stimuleren. Melasma manifesteert zich als bruine vlekken in het gezicht, vooral op het voorhoofd, de wangen en de bovenlip.
    Bron: International Journal of Chemistry Molecules legt heel duidelijk uit hoe hormonen andere vormen van hyperpigmentatie zoals melasma kunnen veroorzaken.
 4. Andere mogelijke oorsprong :
  • Hyperpigmentatie kan ook worden veroorzaakt door andere factoren zoals allergische reacties op bepaalde cosmetische producten, chemische verwondingen, fotosensibiliserende medicatie of onderliggende medische aandoeningen. Het is belangrijk om in deze gevallen een zorgprofessional of dermatoloog te raadplegen om de exacte oorzaak van hyperpigmentatie vast te stellen.
   Bron: American Family Physician legt de verschillende oorzaken van hyperpigmentatie uit. 

Elk van de oorzaken van hyperpigmentatie kan een specifieke behandelingsaanpak vereisen om pigmentvlekken te verminderen en het natuurlijke uiterlijk van de huid te herstellen.

Overzichtstabel: Belangrijkste factoren bij hyperpigmentatie

Factor Beschrijving Wetenschappelijke bron
HPI Wanneer de huid beschadigd of ontstoken is, kunnen huidcellen (melanocyten) overtollige melanine produceren als reactie op de ontsteking.  Journal Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology
UV Overmatige blootstelling aan de ultraviolette (UV) stralen van de zon kan de productie van melanine in de huid doen toenemen als beschermingsmechanisme tegen UV-schade. Journal Skin therapy letter
Hormonen Hormonale schommelingen, vooral tijdens de zwangerschap of bij het gebruik van orale anticonceptiemiddelen, kunnen de melanineproductie stimuleren.  Internationaal Tijdschrift voor Scheikunde Moleculen
Andere Allergische reacties op bepaalde cosmetische producten, chemische verwondingen, fotosensibiliserende medicijnen of onderliggende medische aandoeningen. American Family Physician

 

Classificatie van hyperpigmentatie: Inzicht in de verschillende ernstniveaus

Hyperpigmentatie kan variëren in ernst, van mild tot ernstig. Inzicht in deze verschillende niveaus van ernst is essentieel voor het kiezen van de juiste behandeling.

 1. Milde hyperpigmentatie :
 • Kenmerken : Lichte tot matige pigmentvlekken. De vlekken zijn discreet en niet erg zichtbaar.
 • Betrokken zones : Voornamelijk op het gezicht, de handen en het decolleté.
 • Gebruikelijke behandeling : Plaatselijke behandelingen zoals het gebruik van topische crèmes met oplichtende stoffen zoals hydrochinon, kojizuur of vitamine C kunnen hyperpigmentatie helpen verminderen. Het dagelijks gebruik van een breedspectrum zonbescherming kan helpen voorkomen dat hyperpigmentatie verergert door blootstelling aan UV-stralen.
 1. Matige hyperpigmentatie :
 • Kenmerken : Meer uitgesproken en zichtbare pigmentvlekken. Ongelijke pigmentatie is zichtbaar.
 • Betrokken zones : Kan zich uitstrekken tot buiten het gezicht en gebieden zoals de rug en borst aantasten.
 • Gebruikelijke behandeling : Gebruik van meer geconcentreerde lokale producten, zoals serums op basis van vitamine C. Dagelijks gebruik van een breedspectrum zonbescherming kan helpen voorkomen dat hyperpigmentatie verergert door blootstelling aan UV-stralen.
 1. Ernstige hyperpigmentatie :
 • Kenmerken : Zeer zichtbare en wijdverspreide pigmentvlekken. Pigmentatie kan diep en resistent zijn.
 • Betrokken zones : Kan grote delen van de huid aantasten, waaronder de rug en armen.
 • Gebruikelijke behandeling: Intensievere dermatologische ingrepen, zoals lichte chemische peelings op basis van alfahydroxyzuren (AHA) of bètahydroxyzuren (BHA) kunnen helpen om gepigmenteerde huidcellen te verwijderen. Dagelijks gebruik van een breedspectrum zonbescherming kan helpen voorkomen dat hyperpigmentatie verergert door blootstelling aan UV-stralen. 
 1. Zeer ernstige hyperpigmentatie :
 • Kenmerken :  Extreem zichtbare en uitgebreide pigmentvlekken. De pigmentatie is diep en moeilijker te behandelen.
 • Betrokken zones : Kan grote delen van het lichaam aantasten, waaronder de romp en de benen.
 • Gebruikelijke behandeling : Intensieve behandeling onder medisch toezicht, inclusief gefractioneerde laserbehandelingen, diepe chemische peelings of chirurgie.

Overzichtstabel: Classificatie van hyperpigmentatie

Ernstgraad Licht Matig Ernstig Zeer ernstig
Kenmerken

Aanwezigheid van lichte tot matige pigmentvlekken. De vlekken zijn discreet en niet erg zichtbaar.

Meer uitgesproken en zichtbare pigmentvlekken. Ongelijke pigmentatie is zichtbaar.

Zeer zichtbare en wijdverspreide pigmentvlekken. Pigmentatie kan diep en resistent zijn.

Extreem zichtbare en uitgebreide pigmentvlekken. De pigmentatie is diep en moeilijker te behandelen.

Betrokken zones

Voornamelijk op het gezicht, de handen en het decolleté.

Kan zich uitstrekken tot buiten het gezicht en gebieden zoals de rug en borst aantasten.

Kan grote delen van de huid aantasten, waaronder de rug en armen.

Kan grote delen van het lichaam aantasten, waaronder de romp en de benen.

Gebruikelijke behandeling

Lokale behandelingen zoals crèmes of gels met benzoylperoxide of retinoïden.

Gebruik van meer geconcentreerde topische producten, zoals serums op basis van vitamine C of hyaluronzuur.

Intensievere dermatologische ingrepen, zoals diepe chemische peelings of krachtige topische producten onder medisch toezicht. Vaak is een combinatie van behandelingen nodig.

Intensieve behandeling onder medisch toezicht, inclusief gefractioneerde laserbehandelingen, diepe chemische peelings of chirurgie.

Aanpak van hyperpigmentatie

Als het gaat om de behandeling van hyperpigmentatie, is het essentieel om een allesomvattende aanpak te kiezen die is afgestemd op de ernst van de aandoening en de individuele behoeften van de patiënt. Dit zijn de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden :

 1. Eerste medische beoordeling :
  • Belang : Een precieze diagnose door een dermatoloog is essentieel om de ernst van de hyperpigmentatie te bepalen.
  • Doel : Het behandelplan afstemmen op individuele behoeften.
 2. Medische behandelingen :
  • Lokale behandelingen : Bevat AHA's, vitamine C, retinoïden en niacinamide. Ideaal voor milde tot matige vormen van hyperpigmentatie.
  • Systemische behandelingen : Advies over het raadplegen van een dermatoloog om de juiste behandelingsopties te bespreken.
 3. Dagelijkse huidverzorging :
  • Zachte reiniging : Gebruik zachte huidverzorgingsproducten die aangepast zijn aan je huidtype en vermijd schurende of irriterende producten.
  • Verhelderende producten en zonnebescherming : Gebruik van oplichtende producten en dagelijks gebruik van een breedspectrum zonbescherming met een adequate SPF om verergering van door de zon veroorzaakte hyperpigmentatie te voorkomen.
 4. Regelmatige controle :
  • Periodieke beoordelingen : Regelmatige follow-up bij een dermatoloog om de behandeling zo nodig aan te passen en bijwerkingen te controleren.
 5. Beheer van hyperpigmentatievlekken :
  • Esthetische behandelingen : Chemische peelings, microdermabrasie en lasers kunnen worden gebruikt om hyperpigmentatievlekken te behandelen.
 6. Psychologische benadering :
  • Psychologische ondersteuning : Erkenning van de psychologische impact van hyperpigmentatie op het zelfvertrouwen. Het belang van psychologische ondersteuning en zelfvertrouwen tijdens het behandelingsproces.

Overzichtstabel: Behandeling van hyperpigmentatie

Aspect Details Doelstellingen
Eerste medische beoordeling Nauwkeurige diagnose, identificatie van verergerende factoren Gerichte behandeling
Medische behandelingen Lokaal en systemisch, afhankelijk van de ernst Behandeling van hyperpigmentatievlekken
Huidverzorging Hydraterend, zonbeschermend en oplichtend De gezondheid van de huid beschermen
Regelmatige controle Periodieke controles bij de dermatoloog Behandeling aanpassen, bewaken
Taakbeheer Esthetische behandelingen Het uiterlijk van de huid verbeteren
Psychologische ondersteuning Advies, psychologische ondersteuning indien nodig Kwaliteit van leven verbeteren

Behandelopties voor hyperpigmentatie: Mild tot ernstig

Hyperpigmentatie kan aanzienlijk variëren in ernst, van mild tot ernstig. De keuze van de behandeling hangt af van de ernst van de aandoening.

 1. Milde hyperpigmentatie :
  • Topische behandeling :
   • Gebruik van milde oplichtende middelen, zoals crèmes met kojizuur, niacinamide of vitamine C.
   • Zachte exfoliatie met alfahydroxyzuren (AHA) om gepigmenteerde huidcellen te verwijderen.
  • Bescherming tegen de zon :
   • Het dagelijks aanbrengen van een breedspectrum zonbescherming is essentieel om te voorkomen dat de huid verergert.
 2. Matige hyperpigmentatie :
  • Geavanceerde topische behandeling:
   • Gebruik van meer geconcentreerde producten, zoals serums op basis van retinoïden, glycolzuur of salicylzuur.
  • Chemische peelings :
   • Klinische lichte chemische peelings kunnen helpen bij het verwijderen van de bovenste lagen gepigmenteerde huid.
  • Continue bescherming tegen de zon :
   • Bescherming tegen de zon moet rigoureus worden onderhouden.
 3. Ernstige hyperpigmentatie :
  • Dermatologische behandeling :
   • Meer geavanceerde dermatologische procedures, zoals diepe chemische peelings, gefractioneerde laserbehandelingen of microdermabrasie.
   • Gerichte behandelingen voor specifieke gebieden met hyperpigmentatie.
  • Krachtige topische behandelingen :
   • Gebruik van zeer gespecialiseerde topische producten onder medisch toezicht in combinatie met verschillende oplichtende middelen naar behoefte.
  • Strenge zonbescherming :
   • Bescherming tegen de zon is van vitaal belang om herhaling te voorkomen.

De ernst van hyperpigmentatie verschilt van persoon tot persoon en de juiste behandeling moet worden bepaald door een huidspecialist. Een eerste medische beoordeling kan essentieel zijn om een behandelplan op te stellen dat is afgestemd op jouw individuele behoeften, waarbij rekening wordt gehouden met de ernst van de aandoening, het ontstaan ervan en de reactie op de behandeling. Het is ook belangrijk dat je geduld hebt, want het kan even duren voordat je resultaten ziet.

Overzichtstabel: Behandelingen voor hyperpigmentatie naar ernst

Ernst Behandelingsopties Opmerkingen en advies
Licht Kojizuur, niacinamide of vitamine C Verhelderend, hydraterend
Matig Geavanceerde topische behandelingen, chemische peelings, zonbescherming Huidverzorging, regelmatige behandelingen
Ernstig Chemische peeling, laser, microdermabrasie Medische controle, beheer van bijwerkingen

Wat kan er gedaan worden als hyperpigmentatiebehandelingen mislukken?

De ernst van hyperpigmentatie verschilt van persoon tot persoon en de juiste behandeling moet worden bepaald door een huidspecialist. Een eerste medische beoordeling is essentieel om een behandelplan op te stellen dat is afgestemd op jouw individuele behoeften, waarbij rekening wordt gehouden met de ernst van de aandoening, het ontstaan ervan en de reactie op de behandeling. Het is ook belangrijk dat je geduld hebt, want het kan even duren voordat je resultaten ziet.

 1. Medische herbeoordeling :
  • Belang : Raadpleeg opnieuw een dermatoloog voor een gedetailleerde beoordeling van de respons op de behandeling.
  • Doel : Mogelijke redenen voor falen identificeren, zoals onjuist gebruik van medicatie, weerstand tegen behandeling of onbehandelde verzwarende factoren.
 2. Aanpassing van het salarisplan:
  • Aanpassing van huidige behandelingen : De dosis verhogen, de formulering of toepassingsfrequentie van topische behandelingen wijzigen.
  • Verandering van medicatie : Overschakelen op een ander type behandeling of systemische behandeling als de huidige niet effectief is.
 3. Alternatieve therapieën onderzoeken :
  • Esthetische behandelingen : Alternatieve behandelopties onderzoeken, zoals meer geavanceerde laserbehandelingen, fotodynamische therapie of microdermabrasie.
 4. Sleutelfactoren beheren :
  • Andere : Factoren die bijdragen aan hyperpigmentatie identificeren en behandelen, zoals onderliggende medische aandoeningen of fotosensibiliserende medicatie.
  • Veranderingen in dieet : Pas leefgewoonten aan, zoals voeding en stressmanagement, als deze invloed hebben op je huid.
 5. Behandeling van hyperpigmentatie :
  • Esthetische therapieën : Mensen met hardnekkige vlekken kunnen cosmetische behandelingen overwegen, zoals gefractioneerde laserbehandelingen of diepe chemische peelings.
 6. Advies over therapietrouw :
  • Onderwijs en ondersteuning : Uitgebreide informatie geven over het juiste gebruik van behandelingen en strikte therapietrouw aanmoedigen.
 7. Beoordeling van psychologische behoeften :
  • Psychologische ondersteuning : Overweeg psychologische ondersteuning als hyperpigmentatievlekken een negatieve invloed hebben op het gevoel van eigenwaarde en de kwaliteit van leven.
        Stappen die u kunt nemen als de behandeling mislukt
 1. Medisch consult: herevaluatie door een specialist
 2. Aanpassing van de behandeling: Aanpassing of verandering van behandelingen
 3. Alternatieve therapieën: Onderzoek naar andere opties
 4. Factoren die bijdragen aan de behandeling: onderliggende medische aandoeningen, levensstijl, dieet
 5. Behandeling van hyperpigmentatie: Esthetische opties voor vlejkes
 6. therapietrouw: advies en ondersteuning voor correct gebruik van de behandeling
 7. Psychologische ondersteuning: In geval van emotionele impact   

Het is cruciaal om de behandeling van hyperpigmentatievlekken niet op te geven na een eerste tegenslag. Met de juiste aanpak en een zorgvuldige herbeoordeling is het vaak mogelijk om een effectievere behandelstrategie te vinden. 

Voorzorgsmaatregelen en aanbevelingen voor de behandeling van hyperpigmentatie

Bij het overwegen van behandelingen voor hyperpigmentatie is het cruciaal om rekening te houden met de vele oorzaken die tot deze huidaandoening kunnen leiden. Een gedetailleerde anamnese is essentieel om de individuele achtergrond van de patiënt te begrijpen. Het is ook belangrijk om op te merken dat hyperpigmentatie vaker voorkomt bij mensen met een donkerder huidtype. 

In tegenstelling tot andere huidaandoeningen is er niet één specifieke behandeling voor hyperpigmentatie.

Het is essentieel om iatrogene vormen van hyperpigmentatie te herkennen, d.w.z. vormen die worden veroorzaakt door medische behandelingen. Bepaalde cosmetische producten of procedures kunnen ook ongewenste pigmentaire reacties uitlokken. In deze gevallen is de optimale aanpak het corrigeren van de onderliggende oorzaak van hyperpigmentatie en het beperken van verdere pigmentatie door preventieve maatregelen zoals regelmatig gebruik van een sunblock.

In het geval van cosmetische vormen kan worden gedacht aan milde depigmentatie of vernietiging van leeftijdsgebonden vormen (lentigines).

 1. Correct gebruik van medicijnen :
  • Hechting: Volg nauwgezet de instructies voor dosering en toepassing.
  • Geduld : Behandelingen voor hyperpigmentatievlekken kunnen enkele weken duren voordat de resultaten zichtbaar zijn
 2. Specifieke voorzorgsmaatregelen voor lokale behandelingen :
  • Huidirritatie: Sommige producten kunnen droogheid of irritatie veroorzaken. Gebruik niet-comedogene vochtinbrengende crèmes en vermijd blootstelling aan de zon.
  • Toepassing: Breng topische behandelingen alleen aan op de aangetaste gebieden.
 3. Beheer van blootstelling aan de zon :
  • Bescherming tegen de zon: gebruik een zonnebrandcrème met een breed spectrum om de behandelde huid te beschermen, die gevoeliger kan zijn voor de zon.
 4. Regelmatige controle :
  • Consulten: Regelmatige consulten met een dermatoloog om de voortgang te controleren en de behandeling zo nodig aan te passen.
 5. Voorzorgsmaatregelen voor aanvullende behandelingen :
  • Lichttherapieën: wees u bewust van contra-indicaties en specifieke voorzorgsmaatregelen voor lichttherapieën.
 6. Pas op voor niet-goedgekeurde behandelingen :
  • Ongereguleerde producten: Vermijd niet-goedgekeurde “wondermiddeltjes” die pigmentvlekken kunnen verergeren of huidbeschadiging kunnen veroorzaken.

Samenvattende tabel: Voorzorgsmaatregelen voor de behandeling van hyperpigmentatie

Soort behandeling Voorzorgsmaatregelen en aanbevelingen
Medicijnen nemen Onder medisch toezicht en aanbeveling
Lokale behandelingen Huidirritatie, juiste toepassing
Blootstelling aan de zon Gebruik van zonnebrandcrème
Regelmatige controle Regelmatig overleg met een vakman
Aanvullende behandelingen Specifieke voorzorgsmaatregelen
Gereguleerde producten Vermijd niet-goedgekeurde behandelingen

diagnostisch.

Ontdek jouw huidtype en wat jouw ideale beautyroutine is!

Doe de test

Skin Expert

Wilt u regelmatig advies en tips ontvangen voor uw huid?

Schrijf u nu in op onze Skin Expert nieuwsbrief voor vertrouwd advies en transformeer vandaag nog uw huid!


Routine.

Hyperpigmentatieroutine.

119,00€ De volledige routine

Ontdek onze gespecialiseerde routine om pigmentvlekken te behandelen. Profiteer van ons aanbod op de volledige routine tegen een voorkeurstarief.

Micellair water
22,90€
Serum-zorg-vooruitgang
66,90€
Anti-Pigment en anti-aging crème
64,00€

waarom onze klanten celestetic aanbevelen.