27 Feb 2024

Alles wat je moet weten over antioxidanten: Gluthation, Vitamine C & Vitamine E

Oxidatieve stress is het gevolg van een onbalans tussen de productie van reactieve zuurstofspecies (ROS) en het vermogen van het lichaam om deze moleculen te ontgiften of de schade die ze veroorzaken te herstellen. De productie van ROS is een fysiologisch fenomeen in het lichaam en deze reactieve stoffen spelen een belangrijke rol in verschillende cellulaire processen.
...

De alliantie van vitamine C, vitamine E en glutathion tegen oxidatieve stress en huidveroudering

Met het ouder worden neemt de natuurlijke capaciteit van het lichaam om antioxidanten te produceren echter met 70% af, waardoor de huid wordt blootgesteld aan een verhoogd risico op oxidatieve schade door vrije radicalen. Deze vrije radicalen, die worden gegenereerd door factoren zoals blootstelling aan UV-stralen, vervuiling en andere agressieve omgevingsfactoren, kunnen het huidverouderingsproces versnellen door cellen te beschadigen en de structurele bestanddelen van de huid, zoals collageen en elastine, te veranderen.

Er zijn drie belangrijke natuurlijke antioxidanten in ons lichaam, de bekende vitamine C (ascorbaat) en vitamine E (α-tocoferol), evenals glutathion (GSH), een tripeptide die bestaat uit drie aminozuren (glycine, cysteïne en glutamaat). Deze verdedigers van ons welzijn werken samen om onze cellen te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen en bieden een essentieel schild tegen oxidatieve stress. Laten we eens kijken hoe deze drie beschermers van de redoxbalans samenwerken:

  1. Wanneer glutathion (GSH) zijn beschermende rol vervult door vrije radicalen of andere oxiderende verbindingen te neutraliseren, ondergaat het een transformatie in een geoxideerde vorm, bekend als ontzwaveld glutathion (GSSG). Om actief glutathion te regenereren, wordt GSSG terug omgezet in GSH met behulp van specifieke enzymen, zoals glutathionreductase.
  2. Regeneratie van ascorbaat (vitamine C): Ascorbaat, of vitamine C, werkt als een in water oplosbare antioxidant. Wanneer het een vrije radicaal neutraliseert, wordt het omgezet in een vorm die bekend staat als dehydroascorbinezuur. Vitamine C wordt geregenereerd door enzymen zoals dehydroascorbinezuur (DHA) reductase, dat gereduceerd glutathion (GSH) als cofactor gebruikt.
  3. Regeneratie van tocoferol (vitamine E): Tocoferol, of vitamine E, is een vetoplosbare antioxidant. Wanneer het een vrije radicaal neutraliseert, wordt het tocoferyl. De regeneratie van tocoferol omvat de reactie van dit tocoferylradicaal met andere antioxidanten, zoals glutathion (GSH) of vitamine C. Deze reacties herstellen de actieve vorm van tocoferol.
  4. Ubiquinon : antioxidant regenerator : Ubiquinone, ook bekend als co-enzym Q10 (CoQ10), is een essentiële molecule die in celmembranen wordt aangetroffen en een cruciale rol speelt bij de productie van celenergie. Hoewel ubiquinon niet wordt geclassificeerd als een directe antioxidant, draagt het indirect bij aan de regulering van reactieve zuurstofsoorten (ROS) en aan de regeneratie van andere antioxidanten zoals vitamine E.

Antioxidanten, essentiële bondgenoten in je cosmetische routine:

Het wordt steeds duidelijker dat het van cruciaal belang is om deze schatten van antioxidanten op te nemen in je huidverzorgingsroutine. Deze kostbare bestanddelen spelen een belangrijke rol in het neutraliseren van vrije radicalen en helpen de zichtbare tekenen van huidveroudering te voorkomen. Met dit in gedachten hebben we een serie serums ontwikkeld die zijn afgestemd op jouw behoeften, verrijkt met zorgvuldig geselecteerde antioxidanten. Ontdek de kracht van deze essentiële bondgenoten om je schoonheidsroutine te verbeteren

C PERFECT : Het antioxidantenelixer voor een stralende huid

Ontdek ons innovatieve serum C PERFECT met een unieke formule, nauwkeurig gedoseerd met vitamine C. Dit serum combineert vakkundig glutathion en ubiquinon in een krachtig antioxidantencomplex en biedt volledige bescherming tegen vrije radicalen. Ferulinezuur, zowel een stabilisator van L-ascorbinezuur als een actief bestanddeel, werkt in harmonie met vitamine C om de antioxiderende effecten te versterken. Of je nu veroudering door zonlicht wilt voorkomen of pigmentvlekken wilt verminderen, C PERFECT wordt je onmisbare bondgenoot in schoonheid.

GLOBAL PERFECT +: anti-ageing op maat voor de rijpere huid

Voor de rijpere huid kies je voor ons GLOBAL PERFECT anti-ageing serum. Deze formule combineert vitamine C en vitamine E en biedt een rijke, vette textuur, die geschikt is voor de drogere huid, en biedt anti-aging, voedende en antioxiderende voordelen.

GLOBAL PERFECT : Une Approche Holistique de la Beauté Cutanée

Enfin, découvrez notre sérum GLOBAL PERFECT, intégrant une version liposoluble de la vitamine C (ascorbyl tetraisopalmitate) absorbée jusqu’à 5 fois mieux par la peau que la vitamine C classique. On y retrouve également le Coenzyme Q10, agissant en tandem pour régénérer la vitamine E naturelle de votre peau. Ce sérum, multi action permet d’atténuer tous les signes du vieillissement cutané. 

Laatste nieuws

...
Huidverzorging na blootstelling aan de zon

Na een dag in de zon is het cruciaal om je huid goed te verzorgen om langdurige schade te voorkomen. Dit artikel helpt je aan een perfecte routine na blootstelling aan de zon om je huid effectief te herstellen en te rehydrateren.

Lees meer
...
Hoe kun je hyaluronzuur opnemen in je schoonheidsroutine?

Ontdek hyaluronzuur, een natuurlijke molecule met uitzonderlijke hydraterende eigenschappen, essentieel voor een gladde, stevige huid. Leer hoe je het kunt opnemen in je dagelijkse schoonheidsroutine om de tekenen van veroudering tegen te gaan en een stralende, stevige huid te behouden.

Lees meer
...
Sakadikium: een natuurlijke schat voor gezichtsverzorging

In de zoektocht naar natuurlijke huidverzorging valt Sakadikium op door zijn uitzonderlijke eigenschappen. Deze weinig bekende plant komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Azië en begint nu naam te maken in de wereld van huidverzorging dankzij de vele voordelen voor het gezicht. Dit artikel gaat dieper in op de deugden van Sakadikium en hoe je het kunt opnemen in je schoonheidsroutine voor een stralende, gezonde huid. Vertaald met DeepL.com (gratis versie)

Lees meer