27 Feb 2024

Alles wat je moet weten over antioxidanten: Gluthation, Vitamine C & Vitamine E

Oxidatieve stress is het gevolg van een onbalans tussen de productie van reactieve zuurstofspecies (ROS) en het vermogen van het lichaam om deze moleculen te ontgiften of de schade die ze veroorzaken te herstellen. De productie van ROS is een fysiologisch fenomeen in het lichaam en deze reactieve stoffen spelen een belangrijke rol in verschillende cellulaire processen.
...

De alliantie van vitamine C, vitamine E en glutathion tegen oxidatieve stress en huidveroudering

Met het ouder worden neemt de natuurlijke capaciteit van het lichaam om antioxidanten te produceren echter met 70% af, waardoor de huid wordt blootgesteld aan een verhoogd risico op oxidatieve schade door vrije radicalen. Deze vrije radicalen, die worden gegenereerd door factoren zoals blootstelling aan UV-stralen, vervuiling en andere agressieve omgevingsfactoren, kunnen het huidverouderingsproces versnellen door cellen te beschadigen en de structurele bestanddelen van de huid, zoals collageen en elastine, te veranderen.

Er zijn drie belangrijke natuurlijke antioxidanten in ons lichaam, de bekende vitamine C (ascorbaat) en vitamine E (α-tocoferol), evenals glutathion (GSH), een tripeptide die bestaat uit drie aminozuren (glycine, cysteïne en glutamaat). Deze verdedigers van ons welzijn werken samen om onze cellen te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen en bieden een essentieel schild tegen oxidatieve stress. Laten we eens kijken hoe deze drie beschermers van de redoxbalans samenwerken:

  1. Wanneer glutathion (GSH) zijn beschermende rol vervult door vrije radicalen of andere oxiderende verbindingen te neutraliseren, ondergaat het een transformatie in een geoxideerde vorm, bekend als ontzwaveld glutathion (GSSG). Om actief glutathion te regenereren, wordt GSSG terug omgezet in GSH met behulp van specifieke enzymen, zoals glutathionreductase.
  2. Regeneratie van ascorbaat (vitamine C): Ascorbaat, of vitamine C, werkt als een in water oplosbare antioxidant. Wanneer het een vrije radicaal neutraliseert, wordt het omgezet in een vorm die bekend staat als dehydroascorbinezuur. Vitamine C wordt geregenereerd door enzymen zoals dehydroascorbinezuur (DHA) reductase, dat gereduceerd glutathion (GSH) als cofactor gebruikt.
  3. Regeneratie van tocoferol (vitamine E): Tocoferol, of vitamine E, is een vetoplosbare antioxidant. Wanneer het een vrije radicaal neutraliseert, wordt het tocoferyl. De regeneratie van tocoferol omvat de reactie van dit tocoferylradicaal met andere antioxidanten, zoals glutathion (GSH) of vitamine C. Deze reacties herstellen de actieve vorm van tocoferol.
  4. Ubiquinon : antioxidant regenerator : Ubiquinone, ook bekend als co-enzym Q10 (CoQ10), is een essentiële molecule die in celmembranen wordt aangetroffen en een cruciale rol speelt bij de productie van celenergie. Hoewel ubiquinon niet wordt geclassificeerd als een directe antioxidant, draagt het indirect bij aan de regulering van reactieve zuurstofsoorten (ROS) en aan de regeneratie van andere antioxidanten zoals vitamine E.

Antioxidanten, essentiële bondgenoten in je cosmetische routine:

Het wordt steeds duidelijker dat het van cruciaal belang is om deze schatten van antioxidanten op te nemen in je huidverzorgingsroutine. Deze kostbare bestanddelen spelen een belangrijke rol in het neutraliseren van vrije radicalen en helpen de zichtbare tekenen van huidveroudering te voorkomen. Met dit in gedachten hebben we een serie serums ontwikkeld die zijn afgestemd op jouw behoeften, verrijkt met zorgvuldig geselecteerde antioxidanten. Ontdek de kracht van deze essentiële bondgenoten om je schoonheidsroutine te verbeteren

C PERFECT : Het antioxidantenelixer voor een stralende huid

Ontdek ons innovatieve serum C PERFECT met een unieke formule, nauwkeurig gedoseerd met vitamine C. Dit serum combineert vakkundig glutathion en ubiquinon in een krachtig antioxidantencomplex en biedt volledige bescherming tegen vrije radicalen. Ferulinezuur, zowel een stabilisator van L-ascorbinezuur als een actief bestanddeel, werkt in harmonie met vitamine C om de antioxiderende effecten te versterken. Of je nu veroudering door zonlicht wilt voorkomen of pigmentvlekken wilt verminderen, C PERFECT wordt je onmisbare bondgenoot in schoonheid.

GLOBAL PERFECT +: anti-ageing op maat voor de rijpere huid

Voor de rijpere huid kies je voor ons GLOBAL PERFECT anti-ageing serum. Deze formule combineert vitamine C en vitamine E en biedt een rijke, vette textuur, die geschikt is voor de drogere huid, en biedt anti-aging, voedende en antioxiderende voordelen.

GLOBAL PERFECT : Une Approche Holistique de la Beauté Cutanée

Enfin, découvrez notre sérum GLOBAL PERFECT, intégrant une version liposoluble de la vitamine C (ascorbyl tetraisopalmitate) absorbée jusqu’à 5 fois mieux par la peau que la vitamine C classique. On y retrouve également le Coenzyme Q10, agissant en tandem pour régénérer la vitamine E naturelle de votre peau. Ce sérum, multi action permet d’atténuer tous les signes du vieillissement cutané. 

Laatste nieuws

...
Alles wat je moet weten over Dermaroller: Onthul de schoonheid van je huid

De Dermaroller is een onmisbaar hulpmiddel voor schoonheid en huidverzorging geworden. Dit kleine instrument met micronaalden belooft opmerkelijke resultaten bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het stimuleren van de collageenproductie. Maar wat is een Dermaroller precies en hoe werkt het? In dit artikel verkennen we de fascinerende wereld van de Dermaroller in detail, kijken we naar de verschillende types, hun voordelen en gebruik, en de voordelen die ze voor je huid kunnen opleveren.

Lees meer
...
Zachte scrubs met fruitzuren: AHA's en BHA's begrijpen

Alpha-hydroxyzuren (AHA's) en bèta-hydroxyzuren (BHA's) zijn steeds populairdere ingrediënten voor huidverzorging en worden gewaardeerd om hun vermogen om de huid zachtjes te exfoliëren en de textuur en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Als je het verschil tussen de twee begrijpt en weet hoe je ze effectief in je huidverzorgingsroutine kunt opnemen, kan dat een aanzienlijk verschil maken in je zoektocht naar een gezonde, stralende huid.

Lees meer
...
De drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch

Exfoliëren is een essentieel onderdeel van elke huidverzorgingsroutine, bedoeld om dode huidcellen van het huidoppervlak te verwijderen voor een stralende, gladdere teint. Er zijn drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch. Elke methode biedt unieke voordelen en is geschikt voor verschillende huidtypes. Inzicht in deze exfoliatiemethoden kan je helpen de methode te kiezen die het beste past bij jouw specifieke behoeften.

Lees meer