06 Oct 2020

Buikvet verliezen en spieren moeiteloos trainen, het kan met deze techniek

Buikvet verliezen zonder veel moeite te doen, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch kan jij met de EMS technologie buikvet verliezen en een afgelijnde buik krijgen al liggend en zonder enige inspanning! EMS staat voor electro muscle stimulation, het stimuleert intens de spieren en zorgt voor lokaal vetverlies. Ideaal als je vet wil verbranden zonder er een druppeltje zweet voor te laten!
...

 

EMS staat voor Electrical Muscle Stimulation maar wordt ook wel  HI-EMT (High Energy Focused  Electromagnetic Wave) genoemd. Het is een technologie waarbij twee platen op de gewenste zone worden geplaatst en de spieren stimuleert op te spannen. In een 30 minuten durende sessie, spant de spier zich maar liefst 30 000 keer op met een hoge frequentie en intensiteit, wat niet kan bereikt worden bij een gewone training. Bij normale sportoefeningen zijn maar 20 à 30 procent van de spiervezels actief, bij dit toestel mag je rekenen op een activiteit van 100%. Het is met andere woorden dus een stuk efficiënter, vergelijk het met een super intensieve work-out! HI-EMT kan je toepassen op verschillende delen van het lichaam,  maar kan je zo dan effectief spierkracht kweken? Uit verschillende onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat deze methode efficiënt is om de spierkracht verbeteren, het is namelijk even effectief als krachttraining. Zelfs getrainde sporters kunnen op deze manier hun spierkracht verhogen. EMS kan de perfecte vervanging zijn van buikspieroefeningen voor een platte buik, squats voor strakke billen of biceps oefeningen voor afgelijnde armen. Toch raden we aan om te blijven sporten en evenwichtig te eten. Deze techniek zal zorgen voor die laatste boost bij het verkrijgen van je droomfiguur.

 

Lokaal buikvet verliezen 

Het Electro Muscle Stimulation apparaat traint de spieren, maar zorgt ook zoals eerder gezegd voor lokaal vetverlies. Dit is bij een dans- of fitness sessie niet mogelijk. Buikspieroefeningen doen zorgt er bijvoorbeeld niet plots voor dat je buik platter wordt, met deze techniek net wel. Doordat de spier tijdens de behandeling vaak en intens opspant, heeft die een grote hoeveelheid energie nodig. Die energie haalt die uit de vetcellen naast de spier, met als gevolg een vermindering in vetdikte op die plaats. Twee vliegen in één klap! Er zijn ook andere voordelen die horen bij beter ontwikkelde buikspieren: hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je kan eten alvorens je bijkomt. Ze hebben namelijk meer energie nodig. Daarnaast stimuleert het de bloedsomloop, vermindert het de hoge bloeddruk, voorkomt het diabetes en behoud je een fysiek figuur.

Bekkenbodemspieren versterken

Maar de behandeling van de buikspieren heeft ook nog andere voordelen in petto. Heb je bijvoorbeeld last van urineverlies? Dat is vaak te wijten aan verslapte bekkenbodemspieren door ouderdom of na een bevalling. Door de buikspieren te trainen met dit apparaat krijgen die spieren de controle terug en hoeft u zich geen zorgen meer te maken om incontinentie. Ook heeft 60% van de moeders last van een gescheiden  de rectus abdominis, oftewel de rechte buikspieren. Deze “gescheurde” buikspieren kunnen leiden tot lage rugklachten, bekkenklachten , obstipatie en een bolle buik (beter bekend als de mommy-tummy).  Ook voor deze klachten kan deze techniek gebruikt worden om die buikspieren te activeren. Het resultaat? Buikspieren die minder gescheurd zijn, na enkele behandelingen zijn ze weer als voor de bevalling. Met ons apparaat kan je uiteraard niet enkel de buikspieren behandelen, ook andere lichaamsdelen zoals de armen, billen en dijen kunnen perfect met deze techniek aangepakt worden.

 

“Dit is té goed om waar te zijn”, hoor ik jezelf al denken. Toch is er geen hidden catch. EMS is compleet veilig, pijnloos en niet-invasief. Het gevoel tijdens zo’n sessie is te vergelijken met een intense sportsessie. Sommige personen zien al een verbetering van hun buikspieren een dag na de behandeling, maar om een echt effect te zien, zijn er minstens 4 sessies nodig. Dat effect kan oplopen tot 6 maanden na de sessie. Na een EMS behandeling wordt het vet tot 19% verminder en is het spierpercentage verhoogd naar 16% meer spier. Toch moeten sommige groepen opletten met deze techniek. Zo moeten personen met pacemakers, kwaadaardige zwellingen, epilepsie of vrouwen die zwanger zijn en borstvoeding geven, deze techniek beter aan de kant laten.

Laatste nieuws

...
Diode laserontharing: geavanceerde technologie voor langdurige resultaten

Diodelaserontharing is een van de populairste en effectiefste methoden geworden om permanent van ongewenst haar af te komen. Deze geavanceerde technologie biedt opmerkelijke resultaten dankzij de effectiviteit en veiligheid. In dit artikel gaan we dieper in op de technische details van diodelaserontharing, leggen we uit hoe het werkt, wat de voordelen zijn ten opzichte van andere ontharingsmethoden en wat je moet weten voordat je voor deze revolutionaire behandeling kiest.

Lees meer
...
Alles wat je moet weten over antioxidanten: Gluthation, Vitamine C & Vitamine E

Oxidatieve stress is het gevolg van een onbalans tussen de productie van reactieve zuurstofspecies (ROS) en het vermogen van het lichaam om deze moleculen te ontgiften of de schade die ze veroorzaken te herstellen. De productie van ROS is een fysiologisch fenomeen in het lichaam en deze reactieve stoffen spelen een belangrijke rol in verschillende cellulaire processen.

Lees meer
...
Vitamine C in de lente: je bondgenoot voor een beschermde huid

Nu we de winter te boven komen, heeft onze huid een steuntje in de rug nodig om haar natuurlijke glans terug te krijgen. Vitamine C is de ideale bondgenoot om de door het koude seizoen doffe huid te revitaliseren. Ontdek samen met ons hoe deze essentiële vitamine je huid deze lente kan revitaliseren en beschermen.

Lees meer