27 Jun 2024

Hoe kun je hyaluronzuur opnemen in je schoonheidsroutine?

Ontdek hyaluronzuur, een natuurlijke molecule met uitzonderlijke hydraterende eigenschappen, essentieel voor een gladde, stevige huid. Leer hoe je het kunt opnemen in je dagelijkse schoonheidsroutine om de tekenen van veroudering tegen te gaan en een stralende, stevige huid te behouden.
...

1. Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur (of HA) werd in 1934 ontdekt en is een molecule die van nature overal in het lichaam aanwezig is. Het bestaat uit lange onvertakte koolhydraten of suikers: het is een glycosaminoglycaan. Deze heldere, kleverige stof wordt door het menselijk lichaam geproduceerd. De concentratie is het hoogst in de huid, het bindweefsel en de ogen. Hyaluronzuur is de basisbouwsteen van de extracellulaire matrix. Deze matrix in de dermis (huidlaag) fungeert als cement tussen de cellen. Het geeft de huid haar structuur, waardoor ze er glad en vol uitziet.

Wat doet het?

Hyaluronzuur heeft verschillende functies in het lichaam. Dankzij zijn structuur is deze verbinding gemakkelijk oplosbaar in water en werkt het als een echte spons die water kan vasthouden. In feite kan hyaluronzuur bijna 1000 keer zijn gewicht in water vasthouden. Hierdoor heeft het echte hydraterende en volumineuze eigenschappen.

De moleculen van hyaluronzuur variëren in grootte, afhankelijk van waar ze zich in de huid bevinden. De moleculen aan de oppervlakte, in de opperhuid, zijn groter en zorgen voor hydratatie van de oppervlakkige lagen. Die aan de basis van de huid zijn kleiner en zorgen voor hydratatie van de diepere lagen.

De concentratie neemt echter af met de leeftijd. Deze afname zorgt ervoor dat de huid verslapt, uitdroogt en haar elasticiteit verliest. Het is daarom de moeite waard om hyaluronzuur in je dagelijkse routine op te nemen om de tekenen van veroudering tegen te gaan: fijne lijntjes, droge plekken, een verslapte huid, enz.

2. De voordelen van hyaluronzuur

Laten we de voordelen van hyaluronzuur voor onze huid eens nader bekijken. 

 1. Hydratatie:
  houdt water vast in de huid, waardoor deze gehydrateerd, glad en voller blijft
 2. Preventie van huidveroudering:
  stimuleert de collageenproductie, houdt de huidskleur op peil en voorkomt fijne lijntjes en rimpels
 3. Beschermt tegen agressie van buitenaf:
  zorgt voor weefselcohesie en reguleert de genezing door de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren
 4. Gewrichtssmering:
  geeft elasticiteit aan kraakbeen

3. Hoe moet hyaluronzuur worden gebruikt?

Er zijn verschillende manieren om het hyaluronzuur te leveren dat ons lichaam mist: oraal en topisch. De combinatie van deze twee manieren om hyaluronzuur te gebruiken biedt talloze voordelen voor de huid.

 1. Oraal verhogen voedingssupplementen direct de voorraad hyaluronzuur in het lichaam. Ze helpen de huid gehydrateerd en stralend te houden en rimpels te verminderen.
 1. Plaatselijk is het gebruik van een nevel, crème of serum met geconcentreerde actieve ingrediënten essentieel geworden voor het aanpakken van gebieden zoals de oog- en lipcontouren.

Hyaluronzuur kan ook worden gecombineerd met andere stoffen om de effectiviteit te vergroten. Het kan worden gecombineerd met vitamine C om de opname in de huid te versterken, met niacinamide om de tekenen van veroudering effectief te bestrijden, of met peptiden om de natuurlijke aanmaak van collageen te stimuleren. 

4. Welke producten moet ik gebruiken?

Het combineren van verschillende huidverzorgingsproducten, zoals een nevel, serum en crème, is je beste bondgenoot voor een stevige, gehydrateerde huid.

Deze hydraterende en verzachtende mist is perfect als voorbehandeling voordat je het serum aanbrengt. Dit zeer geconcentreerde verzorgingsproduct hydrateert diep, kalmeert de gevoelige huid en stimuleert de collageenproductie. De huid is dan klaar om het serum te ontvangen. HYDRA MIST verbetert de penetratie van serums en verhoogt hun doeltreffendheid. Hydra Mist, geconcentreerd in vitamine B5, hyaluronzuur, niacinamide en peptiden, verstevigt de huid ook gedurende de dag en versterkt haar tegen externe factoren.

Dit hyaluronzuurserum wordt een essentieel onderdeel van je schoonheidsroutine. Om te beginnen heeft H.A PERFECT een concentratie van 7% hyaluronzuur, ruim boven het marktgemiddelde; maar dat is nog niet alles. De formule bevat drie verschillende molecuulgewichten van hyaluronzuur. Zoals we eerder zagen, werkt elke molecuulgrootte op een andere huidlaag, waardoor het zowel aan de oppervlakte als diep in de huid kan werken. Deze combinatie zorgt voor een diepe penetratie in de verschillende lagen van de huid, waardoor een maximale hydratatie en een optimaal antiverouderingseffect wordt gegarandeerd. 

5. Hoe pas je HA toe in je routine

 1. s Ochtends:
  Nadat je je gezicht hebt gereinigd met een zachte reiniger, spray je Hydra Myst mist om je gezicht te hydrateren en de huid voor te bereiden op het serum. Breng vervolgens het H.A. Perfect serum aan. De geconcentreerde formule met multimoleculair hyaluronzuur bereidt je huid voor op de dag door haar gehydrateerd en stevig te houden.
 2. Dag:
  Voor continue hydratatie gebruik je Hydra Mist. Deze lichte, verfrissende nevel kun je de hele dag op je gezicht sprayen, zelfs over je make-up heen, om de huid te kalmeren en een frisse uitstraling te geven.
 3. s Avonds:
  Breng 's avonds, na het verwijderen van make-up en het reinigen van je gezicht, opnieuw H.A. Perfect Serum aan. De hyaluronzuurrijke formule helpt de huid 's nachts te regenereren, waardoor deze gehydrateerd wordt en klaar is voor een nieuwe dag.

Hyaluronzuur is een belangrijk ingrediënt in elke effectieve huidverzorgingsroutine. Door kwaliteitsproducten zoals Celestetic's H.A. Perfect Serum en Hydra Mist te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je huid de verzorging krijgt die ze nodig heeft om gehydrateerd, jeugdig en stralend te blijven, het hele jaar door.

Laatste nieuws

...
Huidverzorging na blootstelling aan de zon

Na een dag in de zon is het cruciaal om je huid goed te verzorgen om langdurige schade te voorkomen. Dit artikel helpt je aan een perfecte routine na blootstelling aan de zon om je huid effectief te herstellen en te rehydrateren.

Lees meer
...
Hoe kun je hyaluronzuur opnemen in je schoonheidsroutine?

Ontdek hyaluronzuur, een natuurlijke molecule met uitzonderlijke hydraterende eigenschappen, essentieel voor een gladde, stevige huid. Leer hoe je het kunt opnemen in je dagelijkse schoonheidsroutine om de tekenen van veroudering tegen te gaan en een stralende, stevige huid te behouden.

Lees meer
...
Sakadikium: een natuurlijke schat voor gezichtsverzorging

In de zoektocht naar natuurlijke huidverzorging valt Sakadikium op door zijn uitzonderlijke eigenschappen. Deze weinig bekende plant komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Azië en begint nu naam te maken in de wereld van huidverzorging dankzij de vele voordelen voor het gezicht. Dit artikel gaat dieper in op de deugden van Sakadikium en hoe je het kunt opnemen in je schoonheidsroutine voor een stralende, gezonde huid. Vertaald met DeepL.com (gratis versie)

Lees meer