28 Oct 2020

Hoe oxidatieve stress het verouderingsproces versnelt

Iedereen wordt ouder, toch zijn er factoren die een invloed hebben op het verouderingsproces. Externe agressies, onze levensstijl, erfelijkheid of ons voedingspatroon beïnvloeden hoe snel we ouder worden. Ook bestaat er zoiets als oxidatieve stress, bij een frequente blootstelling hieraan verouderen we van binnen en buiten veel sneller. Maar wat is het precies?
...

 

 

Oxidatieve stress, ook wel oxidatiestress genoemd is een chemische reactie stofwisselingstoestand waarbij er meer reactieve zuurstofverbindingen oftewel vrije radicalen vrijkomen dan gebruikelijk. Dat gebeurt bijvoorbeeld door luchtvervuiling, roken, lichamelijke of mentale stress, te veel blootstelling aan de zon overgewicht en meer. Bij teveel vrije radicalen ontstaat er oxidatie. Tijdens oxidatie vallen die vrije radicalen moleculen en genen aan waardoor de structuur van de cel verandert. Als gevolg hiervan moeten gezonde cellen meer energie verbruiken om de cel gezond te houden. Tijdens dit proces worden eiwitten aangetast en is het DNA beschadigd. Je huid veroudert hierdoor sneller en je kan last hebben van deze aandoeningen:

 

  • Alzheimer 
  • Diabetes 
  • Ouderdomsvlekken 
  • Verminderde vruchtbaarheid 
  • Kanker 
  • Zwakker immuunsysteem 
  • Hartklachten 
  • Zenuwletsels

 

Maar hoe ontstaan die vrije radicalen? Alle cellen in ons lichaam gebruiken zuurstof. Er zijn meerdere factoren die dit “ademhalingsproces” verstoren. Luchtvervuiling, stress, blootstelling aan UV-licht, tabak of alcohol zorgen voor meer vrije radicalen. Als gevolg gebeurt er een verandering in de omliggende moleculen. Ze verliezen namelijk een elektron en worden instabiel. Die verstoorde moleculen nemen dan weer een elektron van andere omliggende moleculen wat zorgt voor een kettingreactie aan onstabiele molecules. Aanhoudende oxidatieve stress zorgt er met andere woorden voor dat cellen andere cellen afbreken om zelf in stand te blijven.

Naast Alzheimer, diabetes of kanker heeft oxidatieve stress ook een gigantische invloed op onze huid. Het tast bijvoorbeeld de elasticiteit aan van onze huid, wat een direct effect heeft op de vorming van rimpels en fijne lijntjes. Daarom is het belangrijk om zo veel mogelijke vormen van oxidatieve stress te vermijden. Verminder alcohol, roken, chronische stress en bescherm uzelf voor de zon. Niet alleen zal het zorgen dat u een algemene gezondheid beter bewaart, het zorgt ook voor een jongere huid. Kies daarnaast voor huidverzorging producten met veel antioxidanten in. Weet u niet zo goed wat die inhouden? Ingrediënten zoals vitamine C, Retinol oftewel vitamine A, niacinamide, polyphenols, Co-enzyme Q-10, liponzuur, cafeïne. Deze producten van ons zitten boordenvol met antioxidanten die jouw huid jong houden:

 

C Perfect

Dit vitamine C serum hydrateert de huid, bestrijdt rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekken. Shop het hier.

 

Active repair

Deze nachtcrème stimuleert de celvernieuwing, vermindert rimpels en pigmentvlekken. Deze kan je hier online shoppen.

 

 

Global Perfect & Eye Care

De Global Perfect is een globaal anti-aging crème. perfect voor de rijpere huid die haar rimpels en fijne lijntjes wilt wegwerken en opvullen. Klik hier om ze online te bestellen .

Onze Eye Care is een oogcrème die wallen en donkere kringen vermindert. Daarom zijn de Global perfect en de Eye Care hét ideale anti-aging duo. Shop de Eye Care hier.

 

En finally: "you are what you eat". Eet evenwichtig en eet ook voeding die rijk is aan antioxidanten. Vermijd liefst ook voeding met toegevoegde suikers en beperk vlees en melkproducten met veel dierlijke vetten. Deze aanpassingen zullen ervoor zorgen dat u vanbinnen en vanbuiten zo jong mogelijk blijft!

 

 

 

Laatste nieuws

...
Alles wat je moet weten over Dermaroller: Onthul de schoonheid van je huid

De Dermaroller is een onmisbaar hulpmiddel voor schoonheid en huidverzorging geworden. Dit kleine instrument met micronaalden belooft opmerkelijke resultaten bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het stimuleren van de collageenproductie. Maar wat is een Dermaroller precies en hoe werkt het? In dit artikel verkennen we de fascinerende wereld van de Dermaroller in detail, kijken we naar de verschillende types, hun voordelen en gebruik, en de voordelen die ze voor je huid kunnen opleveren.

Lees meer
...
Zachte scrubs met fruitzuren: AHA's en BHA's begrijpen

Alpha-hydroxyzuren (AHA's) en bèta-hydroxyzuren (BHA's) zijn steeds populairdere ingrediënten voor huidverzorging en worden gewaardeerd om hun vermogen om de huid zachtjes te exfoliëren en de textuur en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Als je het verschil tussen de twee begrijpt en weet hoe je ze effectief in je huidverzorgingsroutine kunt opnemen, kan dat een aanzienlijk verschil maken in je zoektocht naar een gezonde, stralende huid.

Lees meer
...
De drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch

Exfoliëren is een essentieel onderdeel van elke huidverzorgingsroutine, bedoeld om dode huidcellen van het huidoppervlak te verwijderen voor een stralende, gladdere teint. Er zijn drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch. Elke methode biedt unieke voordelen en is geschikt voor verschillende huidtypes. Inzicht in deze exfoliatiemethoden kan je helpen de methode te kiezen die het beste past bij jouw specifieke behoeften.

Lees meer