Huid- en haarspecial: Zorg goed voor jezelf om er op je best uit te zien in de winter

30 Oct 2023

De winter staat vaak synoniem voor besneeuwde landschappen, warme dranken en gezellige momenten bij het haardvuur. Dit koude seizoen is echter niet altijd vriendelijk voor onze huid en ons haar. De koude, ijzige wind en droge lucht kunnen ze dof, droog en gevoelig maken. Het is dus essentieel om goed voor jezelf te zorgen in de winter, om je huid stralend en natuurlijk zacht te houden.
...

Begrijp de behoeften van je huid en haar in de winter

Lagere temperaturen leiden tot een verminderde productie van talg, een natuurlijke olie die een cruciale rol speelt in het beschermen en hydrateren van de huid en het haar. Zonder deze oliebarrière verdampt water gemakkelijker uit de huid en hoofdhuid, waardoor je gezicht en lichaam droog en trekkerig kunnen aanvoelen. Inzicht in deze verandering is de eerste stap om effectief voor jezelf te zorgen tijdens de koudere maanden.

Het duurt niet lang voordat de tekenen van een tekort aan voeding zichtbaar worden: roodheid, trekkerigheid, ongemak en schilferigheid zijn allemaal symptomen van een huid die speciale aandacht nodig heeft. Hydratatie en voeding zijn de sleutelwoorden om huid en haar zacht en elastisch te houden.

De juiste huidverzorgingsroutine kiezen

Als het gaat om jezelf verzorgen in de winter, is de keuze van producten cruciaal voor je huid en haar. Hier zijn een paar suggesties om je huid in goede conditie te houden ondanks de kou:

 • Make-up removers op basis van melk: Deze zijn zachter en hydraterender dan andere make-up removers op basis van alcohol of water op de markt. Ze reinigen de huid en maken haar tegelijkertijd zacht en soepel. Melk make-up remover  is nog steeds de nummer 1 keuze voor het verzorgen van jezelf.
 • Serums: Kies voor serums die speciaal zijn samengesteld voor de kwetsbare huid. Ingrediënten zoals hyaluronzuur, cafeïne, peptiden, bisabolol en arginine kunnen helpen de huid te revitaliseren, ontstekingen te verminderen en de doorbloeding te verbeteren.
 • Rijke vochtinbrengers: De winter is het moment om je lichtgewicht lotion in te ruilen voor een rijkere, meer voedende vochtinbrenger. Ga op zoek naar crèmes die rijk zijn aan actieve ingrediënten die de huidbarrière helpen herstellen en vocht vasthouden. Lees meer over het belang van crèmes die rijk zijn aan actieve ingrediënten voor de huid. 

De truc is om producten te kiezen die de huid diep voeden zonder haar te overbelasten, en om ze regelmatig aan te brengen om een optimale hydratatie te behouden.

Hoe optimaliseer je je huidverzorgingsroutine

Het opzetten van een cocooning routine gaat verder dan het verzorgen van je huid en haar; het is een uitnodiging om een sfeer van welzijn te creëren in je dagelijkse leven en om voor jezelf te zorgen zoals het hoort. Hier zijn een paar suggesties om van je huidverzorgingsroutine een echt cocooning-ritueel te maken:

 • Creëer een rustgevende omgeving: Steek een paar geurkaarsen aan en maak een comfortabele ruimte klaar voor je huidverzorgingsroutine. De sfeer draagt er in hoge mate toe bij dat dit een echt ontspannend ritueel wordt.
 • Zachte scrubben: Maak zachte scrubben onderdeel van je wekelijkse routine. Gebruik zachte scrubs die dode cellen verwijderen zonder de huid aan te tasten, zodat je huid de producten die je daarna aanbrengt beter kan absorberen. Lees meer over de voordelen van scrubben voor de huid
 • Ontspannende baden: Als je een bad hebt, kan een warm bad met kalmerend badzout en een paar druppels essentiële olie een geweldige manier zijn om je lichaam en geest te ontspannen, terwijl je je huid hydrateert.
 • Meditatie en ademhaling: Neem momenten van meditatie of diepe ademhaling op in je routine. Dit helpt om stress te verminderen, wat goed is voor je huid en je algemene welzijn.
 • Nachtelijke hydratatie: Breng voor het slapengaan een rijke vochtinbrengende crème aan en wikkel je handen en voeten in katoenen handschoenen en sokken om ervoor te zorgen dat ze 's nachts goed gehydrateerd zijn.

Je haar en nagels verzorgen bij koud weer

Lage temperaturen en ijzige wind kunnen je haar uitdrogen, waardoor het broos wordt en minder gaat glanzen. Ook je nagels kunnen brozer worden en sneller splijten of breken.

Voedingssupplementen kunnen een belangrijke rol spelen in het beschermen en versterken van je haar en nagels tijdens de winter. Hier lees je hoe een paar specifieke voedingsstoffen goed kunnen zijn voor je zelfzorg in de winter:

 • Keratine: Keratine is een vezelige proteïne die de hoofdstructuur vormt van haar, huid en nagels. Aanvulling met keratine kan helpen het haar en de nagels te versterken, waardoor ze er gezonder en sterker uitzien.
 • Zink: Zink is essentieel voor de groei en het herstel van lichaamsweefsels. Voldoende zink kan helpen om sterk haar en sterke nagels te behouden, terwijl het ook de gezondheid van de huid ondersteunt.
 • Koper: Koper is betrokken bij veel lichaamsprocessen, waaronder haar- en huidpigmentatie. Het kan ook een rol spelen in de gezondheid van het haar door haaruitval te helpen voorkomen en haargroei te bevorderen.

Dus door voedingssupplementen op basis van keratine, zink of koper in je routine op te nemen, kun je je lichaam voorzien van de essentiële voedingsstoffen die het nodig heeft om voor zichzelf te zorgen in de winter.

De winter kan zwaar zijn voor onze huid, haar en nagels, maar met een beetje zorg en aandacht is het heel goed mogelijk om ze sterk, glanzend en stralend te houden. Door de specifieke behoeften van je lichaam tijdens dit seizoen te begrijpen, de juiste producten te kiezen en een cocooning routine op te zetten, kun je de koude maanden veranderen in een tijd van comfort en zelfzorg.

Laatste nieuws

...
Huid- en haarspecial: Zorg goed voor jezelf om er op je best uit te zien in de winter

De winter staat vaak synoniem voor besneeuwde landschappen, warme dranken en gezellige momenten bij het haardvuur. Dit koude seizoen is echter niet altijd vriendelijk voor onze huid en ons haar. De koude, ijzige wind en droge lucht kunnen ze dof, droog en gevoelig maken. Het is dus essentieel om goed voor jezelf te zorgen in de winter, om je huid stralend en natuurlijk zacht te houden.

Lees meer
...
Een stralende huid deze winter dankzij vitamine C

De kou, wind en droge lucht kunnen onze teint dof en onze huid droog maken. Gelukkig biedt de natuur ons een geweldige bondgenoot om deze effecten tegen te gaan: vitamine C. Vitamine C staat bekend om zijn antioxiderende eigenschappen en verhelderend vermogen en is het wonderingrediënt voor het behoud van een stralende teint, zelfs met het invallen van de winter. Maar hoe werkt deze vitamine op onze huid en hoe kunnen we er optimaal gebruik van maken tijdens de wintermaanden? Dat gaan we in dit artikel onderzoeken.

Lees meer
...
Mooi en zwanger : Essentiële huidverzorgingsproducten tijdens de zwangerschap voor een stralende huid en optimale gezondheid

Zwangerschap is een tijd van transformatie en verwondering. Je lichaam verandert, je geest past zich aan en elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Te midden van al deze veranderingen is het essentieel om goed voor jezelf te zorgen, niet alleen om je goed te voelen, maar ook om het welzijn van dit kleine wezentje dat in je groeit te waarborgen. Als je denkt dat dit betekent dat je je gebruikelijke huidverzorgingsroutines opzij moet zetten, denk dan nog maar eens na! Zwangerschap is het ideale moment om je huidverzorgingsroutine opnieuw te ontdekken en aan te passen, rekening houdend met de specifieke behoeften van deze levensfase. Dit artikel belicht de belangrijkste aspecten van huidverzorging voor zwangere vrouwen, van de ingrediënten die je moet kiezen tot de routines die je moet toepassen. Verwen je huid en lichaam met onze tips voor "verzorging voor zwangere vrouwen".

Lees meer