27 Jun 2024

Huidverzorging na blootstelling aan de zon

Na een dag in de zon is het cruciaal om je huid goed te verzorgen om langdurige schade te voorkomen. Dit artikel helpt je aan een perfecte routine na blootstelling aan de zon om je huid effectief te herstellen en te rehydrateren.
...

Waarom huidverzorging gebruiken na blootstelling aan de zon?

Na blootstelling aan de zon krijgt de huid te maken met een aantal agressies: UV-stralen kunnen zonnebrand, uitdroging en schade op de lange termijn veroorzaken, zoals vroegtijdige veroudering en pigmentvlekken. Hier lees je waarom het om verschillende redenen cruciaal is om huidverzorging aan te brengen:

 1. Rehydrateer de huid: Blootstelling aan de zon droogt de huid uit. Het gebruik van hydraterende producten met een hoge concentratie actieve ingrediënten helpt om de hydratatie te herstellen en de huid soepel en zacht te houden.
 2. Kalmeer irritatie: Zonnebrand en roodheid vereisen verzachtende huidverzorging om ontstekingen te kalmeren. Het is daarom noodzakelijk om de huid te verfrissen en te kalmeren na blootstelling aan UV-stralen.
 3. Herstel schade aan de huid: UV-stralen kunnen huidcellen beschadigen, wat het verouderingsproces versnelt. Het aanbrengen van herstellende en antioxiderende producten helpt beschadigde cellen te herstellen en rimpels en vlekjes te voorkomen.
 4. Versterking van de huidbarrière: Na langdurige blootstelling aan de zon kan de huidbarrière worden aangetast, waardoor de huid kwetsbaarder wordt voor externe agressoren. 
 5. Voorkom vroegtijdige veroudering: De zon is een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering. Het gebruik van antiverouderingsproducten na blootstelling aan de zon helpt de effecten van vrije radicalen te bestrijden en zorgt ervoor dat de huid er jong en stralend blijft uitzien.

Stappen voor een effectieve huidverzorging

Stap 1: Zachte reiniging

Begin met het reinigen van je gezicht met een milde reiniger om resten van zonnebrandcrème, zout en zweet te verwijderen zonder je huid te irriteren. PURE FOAM reinigings- en make-up remover zuivert de huid door poriën en mee-eters te ontstoppen. Het is ideaal voor deze stap omdat het mild reinigt en tegelijkertijd de huid hydrateert.

Stap 2: Intensief rehydrateren

Blootstelling aan de zon kan de huid uitdrogen, dus is het essentieel om de huid diep te rehydrateren. Het H.A. Perfect serum is ideaal voor deze fase. Met 7% hyaluronzuur van drie molecuulgewichten hydrateert dit serum intensief en helpt het de elasticiteit en stevigheid van de huid te herstellen. Breng royaal aan na het reinigen voor optimale hydratatie.

Stap 3: Kalmeren en verfrissen

Om de huid na blootstelling aan de zon te kalmeren, gebruik je een hydraterende en verfrissende mist zoals Hydra Mist. Deze mist, verrijkt met hyaluronzuur en panthenol, verzacht irritatie, verfrist onmiddellijk en stimuleert celvernieuwing. De nevel kan de hele dag door worden gebruikt voor een directe oppepper van frisheid, of in combinatie met het serum voor een complete routine.

Extra tips

 1. Regenererend en beschermend masker:
  geef je huid één keer per week een extra dosis verzorging. RADIANCE MASK is perfect om schade door de zon te herstellen. Het ontgift, beschermt het DNA en hydrateert de huidbarrière.
 1. Herstellende crème:
  Breng een crème aan die rijk is aan antioxidanten en herstellende ingrediënten om schade veroorzaakt door UV-stralen te helpen herstellen en de huidbarrière te versterken. RICH CARE crème is uitstekend om de huid te regenereren en diep te voeden.

Conclusie

Door deze post-zonneroutine te volgen, kun je je huid beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon en tegelijkertijd een optimale hydratatie behouden. Gebruik kwaliteitsproducten zoals H.A. Perfect Serum, Hydra Mist en andere Celestetic-producten voor zichtbare, langdurige resultaten. Zorg voor een stralende, gehydrateerde en gezonde huid, de hele zomer lang.

Laatste nieuws

...
Huidverzorging na blootstelling aan de zon

Na een dag in de zon is het cruciaal om je huid goed te verzorgen om langdurige schade te voorkomen. Dit artikel helpt je aan een perfecte routine na blootstelling aan de zon om je huid effectief te herstellen en te rehydrateren.

Lees meer
...
Hoe kun je hyaluronzuur opnemen in je schoonheidsroutine?

Ontdek hyaluronzuur, een natuurlijke molecule met uitzonderlijke hydraterende eigenschappen, essentieel voor een gladde, stevige huid. Leer hoe je het kunt opnemen in je dagelijkse schoonheidsroutine om de tekenen van veroudering tegen te gaan en een stralende, stevige huid te behouden.

Lees meer
...
Sakadikium: een natuurlijke schat voor gezichtsverzorging

In de zoektocht naar natuurlijke huidverzorging valt Sakadikium op door zijn uitzonderlijke eigenschappen. Deze weinig bekende plant komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Azië en begint nu naam te maken in de wereld van huidverzorging dankzij de vele voordelen voor het gezicht. Dit artikel gaat dieper in op de deugden van Sakadikium en hoe je het kunt opnemen in je schoonheidsroutine voor een stralende, gezonde huid. Vertaald met DeepL.com (gratis versie)

Lees meer