27 Feb 2024

Vitamine C in de lente: je bondgenoot voor een beschermde huid

Nu we de winter te boven komen, heeft onze huid een steuntje in de rug nodig om haar natuurlijke glans terug te krijgen. Vitamine C is de ideale bondgenoot om de door het koude seizoen doffe huid te revitaliseren. Ontdek samen met ons hoe deze essentiële vitamine je huid deze lente kan revitaliseren en beschermen.
...

Belangrijk voor de gezondheid van de huid: stimuleert de collageenproductie

Collageen, een essentieel eiwit, is de sleutel tot een nieuwe, levendige huid. In deze overgangsperiode tussen winter en lente, wanneer de huid tekenen van vermoeidheid kan vertonen, is het stimuleren van de collageenproductie essentieel. Vitamine C helpt door de collageenproductie te stimuleren, waardoor de huid stevig en elastisch blijft.

De rol van antioxidant: een schild tegen milieuschade

Vitamine C is van cruciaal belang wanneer de lente aanbreekt, het einde van de winter markeert en de behoefte om de doffe huid te revitaliseren. Veranderingen in de omgeving, zoals klimaatschommelingen en seizoenswisselingen, kunnen de vitaliteit van de huid beïnvloeden. Door te werken als een antioxidant beschermt vitamine C de huid tegen de schade door vrije radicalen die veroorzaakt wordt door deze veranderingen en helpt het de jeugdige, gezonde huid te behouden.

Effect op keratinocyten : Versterk je huidbarrière

Vitamine C biedt essentiële ondersteuning aan keratinocyten, de belangrijkste cellen bij de vorming van de beschermlaag van de huid. Door de organisatie van deze cellen te optimaliseren, versterkt het de barrièrefunctie die cruciaal is om de huid te beschermen tegen agressieve invloeden van buitenaf wanneer de zonnige dagen aanbreken. Daarnaast bevordert vitamine C de synthese van ceramiden, de essentiële lipiden in de oppervlaktelaag van de huid, waardoor de ruwheid van het huidoppervlak wordt verminderd en een natuurlijk antwoord wordt geboden op hydratatieproblemen.

Bruine vlekken verminderen en de huid verhelderen

Met de komst van warmer weer kan het gebruik van producten met vitamine C je huid een natuurlijke glansboost geven dankzij de verhelderende eigenschappen van vitamine C, terwijl het helpt pigmentvlekken te verminderen die zichtbaarder zijn na blootstelling aan de zon, wat zorgt voor een welkome gloed in deze tijd van het jaar.

Welke vitamine C kiezen?

Hoewel vitamine C in veel voedingsmiddelen aanwezig is, blijft topische toepassing essentieel om de voordelen voor de huid te maximaliseren. Plaatselijke vormen van vitamine C zorgen voor directe opname door de huid, waarbij de beperkingen van het darmtransport omzeild worden.

C PERFECT van celestetic. is ontwikkeld om dit voorjaar aan je behoeften te voldoen. De unieke formule, nauwkeurig gedoseerd met vitamine C, zorgt voor een optimale concentratie om je huid diep te revitaliseren. Of je nu veroudering door zonlicht wilt voorkomen of pigmentvlekken wilt verminderen, C PERFECT wordt je onmisbare bondgenoot in schoonheid.

Voor de rijpere huid is er het GLOBAL PERFECT + anti-ageing serum. Dit serum is geschikt voor de drogere huid en komt tegemoet aan de specifieke behoeften van je huid dankzij een combinatie van vitamine C en vitamine E. Deze combinatie heeft een vette textuur en biedt anti-aging, voedende en antioxiderende voordelen.

Maak het serum onderdeel van je lenteroutine

Voor een complete huidverzorgingsroutine combineer je je serum met Celestetic's ULTIMATE PROTECT crème, ook verrijkt met vitamine C. Deze crème is geschikt voor alle huidtypes en biedt de hele dag hydratatie en bescherming tegen de zon. Deze combinatie stelt je in staat om de zichtbare tekenen van huidveroudering effectief te bestrijden en biedt totale bescherming voor een stralende huid.

Terwijl we de geneugten van de lente omarmen, mogen we niet vergeten hoe belangrijk het is om goed voor onze huid te zorgen, die op de proef kan worden gesteld door seizoensveranderingen. Vitamine C, met zijn revitaliserende en beschermende eigenschappen, is de essentiële oplossing voor een stralende, gevoede huid.

BRONNEN :

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5579659/

https://www.cosmeticsdesign-europe.com/Article/2023/01/17/Vitamin-C-in-topical-cosmetics-promising-for-skin-health-says-review

https://www.intechopen.com/online-first/85565

Laatste nieuws

...
Huidverzorging na blootstelling aan de zon

Na een dag in de zon is het cruciaal om je huid goed te verzorgen om langdurige schade te voorkomen. Dit artikel helpt je aan een perfecte routine na blootstelling aan de zon om je huid effectief te herstellen en te rehydrateren.

Lees meer
...
Hoe kun je hyaluronzuur opnemen in je schoonheidsroutine?

Ontdek hyaluronzuur, een natuurlijke molecule met uitzonderlijke hydraterende eigenschappen, essentieel voor een gladde, stevige huid. Leer hoe je het kunt opnemen in je dagelijkse schoonheidsroutine om de tekenen van veroudering tegen te gaan en een stralende, stevige huid te behouden.

Lees meer
...
Sakadikium: een natuurlijke schat voor gezichtsverzorging

In de zoektocht naar natuurlijke huidverzorging valt Sakadikium op door zijn uitzonderlijke eigenschappen. Deze weinig bekende plant komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Azië en begint nu naam te maken in de wereld van huidverzorging dankzij de vele voordelen voor het gezicht. Dit artikel gaat dieper in op de deugden van Sakadikium en hoe je het kunt opnemen in je schoonheidsroutine voor een stralende, gezonde huid. Vertaald met DeepL.com (gratis versie)

Lees meer