27 Feb 2024

Vitamine C in de lente: je bondgenoot voor een beschermde huid

Nu we de winter te boven komen, heeft onze huid een steuntje in de rug nodig om haar natuurlijke glans terug te krijgen. Vitamine C is de ideale bondgenoot om de door het koude seizoen doffe huid te revitaliseren. Ontdek samen met ons hoe deze essentiële vitamine je huid deze lente kan revitaliseren en beschermen.
...

Belangrijk voor de gezondheid van de huid: stimuleert de collageenproductie

Collageen, een essentieel eiwit, is de sleutel tot een nieuwe, levendige huid. In deze overgangsperiode tussen winter en lente, wanneer de huid tekenen van vermoeidheid kan vertonen, is het stimuleren van de collageenproductie essentieel. Vitamine C helpt door de collageenproductie te stimuleren, waardoor de huid stevig en elastisch blijft.

De rol van antioxidant: een schild tegen milieuschade

Vitamine C is van cruciaal belang wanneer de lente aanbreekt, het einde van de winter markeert en de behoefte om de doffe huid te revitaliseren. Veranderingen in de omgeving, zoals klimaatschommelingen en seizoenswisselingen, kunnen de vitaliteit van de huid beïnvloeden. Door te werken als een antioxidant beschermt vitamine C de huid tegen de schade door vrije radicalen die veroorzaakt wordt door deze veranderingen en helpt het de jeugdige, gezonde huid te behouden.

Effect op keratinocyten : Versterk je huidbarrière

Vitamine C biedt essentiële ondersteuning aan keratinocyten, de belangrijkste cellen bij de vorming van de beschermlaag van de huid. Door de organisatie van deze cellen te optimaliseren, versterkt het de barrièrefunctie die cruciaal is om de huid te beschermen tegen agressieve invloeden van buitenaf wanneer de zonnige dagen aanbreken. Daarnaast bevordert vitamine C de synthese van ceramiden, de essentiële lipiden in de oppervlaktelaag van de huid, waardoor de ruwheid van het huidoppervlak wordt verminderd en een natuurlijk antwoord wordt geboden op hydratatieproblemen.

Bruine vlekken verminderen en de huid verhelderen

Met de komst van warmer weer kan het gebruik van producten met vitamine C je huid een natuurlijke glansboost geven dankzij de verhelderende eigenschappen van vitamine C, terwijl het helpt pigmentvlekken te verminderen die zichtbaarder zijn na blootstelling aan de zon, wat zorgt voor een welkome gloed in deze tijd van het jaar.

Welke vitamine C kiezen?

Hoewel vitamine C in veel voedingsmiddelen aanwezig is, blijft topische toepassing essentieel om de voordelen voor de huid te maximaliseren. Plaatselijke vormen van vitamine C zorgen voor directe opname door de huid, waarbij de beperkingen van het darmtransport omzeild worden.

C PERFECT van celestetic. is ontwikkeld om dit voorjaar aan je behoeften te voldoen. De unieke formule, nauwkeurig gedoseerd met vitamine C, zorgt voor een optimale concentratie om je huid diep te revitaliseren. Of je nu veroudering door zonlicht wilt voorkomen of pigmentvlekken wilt verminderen, C PERFECT wordt je onmisbare bondgenoot in schoonheid.

Voor de rijpere huid is er het GLOBAL PERFECT + anti-ageing serum. Dit serum is geschikt voor de drogere huid en komt tegemoet aan de specifieke behoeften van je huid dankzij een combinatie van vitamine C en vitamine E. Deze combinatie heeft een vette textuur en biedt anti-aging, voedende en antioxiderende voordelen.

Maak het serum onderdeel van je lenteroutine

Voor een complete huidverzorgingsroutine combineer je je serum met Celestetic's ULTIMATE PROTECT crème, ook verrijkt met vitamine C. Deze crème is geschikt voor alle huidtypes en biedt de hele dag hydratatie en bescherming tegen de zon. Deze combinatie stelt je in staat om de zichtbare tekenen van huidveroudering effectief te bestrijden en biedt totale bescherming voor een stralende huid.

Terwijl we de geneugten van de lente omarmen, mogen we niet vergeten hoe belangrijk het is om goed voor onze huid te zorgen, die op de proef kan worden gesteld door seizoensveranderingen. Vitamine C, met zijn revitaliserende en beschermende eigenschappen, is de essentiële oplossing voor een stralende, gevoede huid.

BRONNEN :

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5579659/

https://www.cosmeticsdesign-europe.com/Article/2023/01/17/Vitamin-C-in-topical-cosmetics-promising-for-skin-health-says-review

https://www.intechopen.com/online-first/85565

Laatste nieuws

...
Alles wat je moet weten over Dermaroller: Onthul de schoonheid van je huid

De Dermaroller is een onmisbaar hulpmiddel voor schoonheid en huidverzorging geworden. Dit kleine instrument met micronaalden belooft opmerkelijke resultaten bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en het stimuleren van de collageenproductie. Maar wat is een Dermaroller precies en hoe werkt het? In dit artikel verkennen we de fascinerende wereld van de Dermaroller in detail, kijken we naar de verschillende types, hun voordelen en gebruik, en de voordelen die ze voor je huid kunnen opleveren.

Lees meer
...
Zachte scrubs met fruitzuren: AHA's en BHA's begrijpen

Alpha-hydroxyzuren (AHA's) en bèta-hydroxyzuren (BHA's) zijn steeds populairdere ingrediënten voor huidverzorging en worden gewaardeerd om hun vermogen om de huid zachtjes te exfoliëren en de textuur en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Als je het verschil tussen de twee begrijpt en weet hoe je ze effectief in je huidverzorgingsroutine kunt opnemen, kan dat een aanzienlijk verschil maken in je zoektocht naar een gezonde, stralende huid.

Lees meer
...
De drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch

Exfoliëren is een essentieel onderdeel van elke huidverzorgingsroutine, bedoeld om dode huidcellen van het huidoppervlak te verwijderen voor een stralende, gladdere teint. Er zijn drie soorten peeling: fysisch, chemisch en enzymatisch. Elke methode biedt unieke voordelen en is geschikt voor verschillende huidtypes. Inzicht in deze exfoliatiemethoden kan je helpen de methode te kiezen die het beste past bij jouw specifieke behoeften.

Lees meer