04 Jul 2023

De voordelen van vitamine C

De voordelen van vitamine C voor de huid zijn niet langer een geheim. In dit artikel verkennen we de vele voordelen van deze krachtige antioxidant, van het verhelderen van je teint tot het voorkomen van huidveroudering. Voeg vitamine C toe aan je schoonheidsroutine en BEKOM een JEUDGDIGE, stralende, gezonde huid. STAY TUNED om alles te weten te komen over deze vitamine met duizend en één deugden.
...

Wat is vitamine C? 

 

Vitamine C is een essentiële, wateroplosbare vitamine die een essentiële rol speelt in de manier waarop ons lichaam functioneert. Ze is gemakkelijk te vinden in ons voedsel. Je kan vitamine C TERUGVINDEN in ALLERLEI fruit en groenten, zoals citrusvruchten, aardbeien, kiwi's, paprika's en spinazie.

 

Vitamine C is betrokken bij veel belangrijke biologische processen. Het is betrokken bij de aanmaak van collageen. Collageen is een belangrijk eiwit dat de basisstructuur van de huid vormt. vitamine C werkt ook als een krachtige antioxidant en beschermt onze cellen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Radicalen zijn onstabiele moleculen die worden geproduceerd tijdens de normale stofwisseling van het lichaam na blootstelling aan omgevingsfactoren zoals vervuiling of roken. 

 

Vitamine C speelt een rol in het immuunsysteem door de productie en activiteit van witte bloedcellen te bevorderen, die verantwoordelijk zijn voor de verdediging van ons lichaam tegen infecties.

 

Wat zijn de 5 voordelen van vitamine C voor je huid? 

     1. Bevordert de collageensynthese

 

De voordelen van vitamine C voor de huid zijn al gekend. Het bevordert de collageensynthese, verbetert de algehele textuur van de huid, vermindert rimpels en verbetert de teint.

 

      2.  Vermindert hyperpigmentatie vlekken

 

Vitamine C is ook onderzocht op zijn mogeljkheid om hyperpigmentatie te verminderen, zoals bruine vlekken, ouderdomsvlekken en acnelittekens. Het werkt door de productie van melanine af te remmen, het pigment dat verantwoordelijk is voor onze huidskleur. Door de melanineproductie te verminderen, kan het helpen de huidtint lichter en egaler te maken.

 

     3. Een krachtige antioxidant voor je huid

 

Tot slot biedt het de huid aanzienlijke bescherming tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Dit onstabiele moleculen die worden geproduceerd door metabolische processen in het lichaam en door omgevingsfactoren zoals blootstelling aan UV-straling, vervuiling en oxidatieve stress. Deze vrije radicalen kunnen huidcellen beschadigen en bijdragen aan vroegtijdige huidveroudering. Vitamine C is een krachtige antioxidant die vrije radicalen neutraliseert, oxidatieve schade helpt te voorkomen en de huid beschermt.

 

    4. Vermindert roodheid

 

Vitamine C heeft ontstekingsremmende eigenschappen, wat gunstig kan zijn voor mensen met een huid die gevoelig is voor onzuiverheden en irritatie. Het kan helpen de huid te kalmeren, roodheid te verminderen en de genezing van huid oneffenheden te bevorderen.

 

   5. Hydrateert de huid diepgaand

 

Door als actieve verdediger van de huidbarrière te fungeren, helpt vitamine C oxidatieve stress en vrije radicalen te bestrijden. Hierdoor blijft de huid stralender, soepeler, steviger en gehydrateerd. Het gebruik van vitamine C voorkomt vochtverlies van de huid en helpt het vocht langer vast te houden.

 

 

Wanneer en hoe moet ik een vitamine C serum gebruiken? 

 

Vitamine C kan op verschillende manieren worden gebruikt in je huidverzorgingsroutine. Je kan je serum 's ochtends en/of 's avonds aanbrengen, afhankelijk van je voorkeuren en de tolerantie van je huid.

 

Sommige mensen brengen het liever 's ochtends aan om voordeel te halen uit de antioxiderende en beschermende eigenschappen, tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen gedurende de dag. Anderen brengen het 's avonds aan voor de verhelderende en celvernieuwende eigenschappen terwijl ze slapen.

 

Vitamine C wordt aangebracht na het reinigen van de huid. Daarna breng je een moisturizer en zonnebrandcrème aan.

 

Waarom zonnebrandcrème gebruiken als je vitamine C in je huidverzorging gebruikt ? 

 

Vitamine C is een krachtige antioxidant die de huid helpt beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Het biedt echter geen adequate bescherming tegen zonnestralen. UV-stralen zijn de belangrijkste oorzaak van huidbeschadiging, zoals zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering, bruine vlekken en het risico op huidkanker. 

 

Een zonnecrème die tegen het brede spectrum beschermt en een geschikte SPF (zonbeschermingsfactor) is essentieel om je huid te beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. UV-stralen van de zon kunnen de werking van vitamine C op de huid verminderen. Blootstelling aan UV-straling kan de stabiliteit en het vermogen van vitamine C om door te dringen in de huid veranderen, waardoor het minder effectief wordt. Door een zonnebrandcrème te gebruiken kun je de vitamine C die op je huid is aangebracht beschermen en de voordelen ervan behouden.

 

Het gebruik van vitamine C kan helpen om hyperpigmentatie te verminderen en de huidtint lichter te maken. Onbeschermde blootstelling aan UV-stralen kan echter bestaande pigmentatieproblemen verergeren en nieuwe creëren. Een zonnebrandcrème helpt de activering van de melanineproductie voorkomen, die verantwoordelijk is voor overmatige huidpigmentatie.

 

Hoe wordt vitamine C bewaard?

 

Het is belangrijk om te weten dat vitamine C gevoelig is voor warmte, licht en oxidatie, waardoor het minder goed kan werken. Daarom raden we aan om vitamine C-rijk voedsel vers te eten en goed te bewaren. In huidverzorging wordt vitamine C ook gebruikt in de vorm van cosmetische producten om te profiteren van de heilzame eigenschappen voor de huid.

 

Ethyl Ascorbinezuur: wat zijn de voordelen van dit vitamine C derivaat voor de huid?

 

Het is belangrijk om te weten dat, hoewel ethyl ascorbinezuur veelbelovende voordelen heeft, het niet geschikt is voor alle huidtypes. Zoals bij elk huidverzorgingsproduct is het aan te raden om een tolerantietest uit te voeren op een klein stukje huid voordat je het regelmatig gebruikt.

 

Ethyl Ascorbinezuur, ook bekend als 3-O-Ethyl Ascorbinezuur, is een vitamine C derivaat dat een betere stabiliteit biedt ten opzichte van pure vitamine C (ascorbinezuur). Het combineert de voordelen van vitamine C met een grotere stabiliteit, wat betekent dat het niet zo snel wordt afgebroken wanneer het wordt blootgesteld aan licht, warmte en lucht. Dit maakt het bijzonder nuttig in cosmetische huidverzorgingsproducten.

 

Wat de huid betreft biedt Ethyl Ascorbinezuur verschillende opmerkelijke voordelen:

 

   1. Verhelderend effect :

 

Ethyl Ascorbinezuur staat bekend om zijn huidverhelderende capaciteiten. Het kan donkere vlekken en ouderdomsvlekken helpen verminderen, terwijl het de huid egaliseert.

 

  2.  Bescherming tegen antioxidanten :

 

Net als vitamine C biedt dit derivaat een aanzienlijke antioxidantbescherming, waardoor het de huid helpt te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen en omgevingsstress, zoals vervuiling en UV-stralen.

 

  3.  Collageenproductie :

 

Vitamine C is essentieel voor de productie van collageen, een proteïne die bijdraagt aan de stevigheid en elasticiteit van de huid. Ethyl ascorbinezuur, een derivaat van vitamine C, ondersteunt ook de collageenproductie en helpt de huid jong en stevig te houden.

 

  4.  Ontstekingsremmend :

 

Dit ingrediënt kan ook ontstekingsremmende effecten hebben, wat gunstig kan zijn voor mensen die last hebben van huidproblemen zoals onzuiverheden of rosacea.

 

  5.  Hydraterend :

 

Ethyl Ascorbinezuur kan helpen de hydratatie van de huid te verbeteren, waardoor deze zacht en soepel wordt.

 

Hoewel Ethyl Ascorbinezuur veelbelovende voordelen heeft, is het misschien niet geschikt voor alle huidtypes. Zoals bij elk huidverzorgingsproduct is het raadzaam om een tolerantietest uit te voeren op een klein stukje huid voordat je het regelmatig gebruikt.

 

Welk serum moet je kiezen voor een vitamine C-behandeling ? 

 

Celestetic heeft een nieuwe, vernieuwde formule voor zijn PERFECT C serum, met 40% actieve ingrediënten. De vorige formule van het serum in het cosmeceutische assortiment bevatte 30% vitamine C. Vanaf nu biedt het C PERFECT serum een formule die bestaat uit 20% vitamine C (Ethyl Ascorbinezuur) plus 10% antioxidanten, 5% hyaluronzuur en 3% peptiden.

 

Studies hebben aangetoond dat de huid slechts 15-20% vitamine C per keer kan gebruiken. De rest gaat 'verloren', wat betekent dat de huid de resterende 10% in het serum niet absorbeert. Daarom heeft Celestetic besloten om dit overschot te vervangen door 10% antioxidanten. Antioxidanten beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en vrije radicalen veroorzaakt door UV-stralen en vervuiling.

 

Bovendien zijn de gecombineerde effecten van de ingrediënten groter dan de som van hun individuele effecten. 

 

Deze nieuwe formule wordt nu geleverd in een ondoorzichtige zwarte verpakking. Dit beschermt de vitamine C tegen licht en UV-stralen. Deze twee factoren kunnen de kwaliteit aantasten en oxideren. 

 

Het nieuwe C PERFECT serum van Celestetic is de perfecte bondgenoot voor een direct stralende, perfect gevulde huid en een egale teint. De lichte, niet plakkerige textuur zorgt ervoor dat het gemakkelijk wordt opgenomen, terwijl de perfecte dosis vitamine C de huid voorziet van een effectieve concentratie. De actieve ingrediënten werken in synergie om de voordelen en resultaten voor de huid te maximaliseren. Hyaluronzuur zorgt voor het vocht dat de huid nodig heeft.

 

Een synergetische formule - De antioxidanten in C Perfect :  

 

  • Co-enzym Q10 (1%): Deze oxidant, die van nature aanwezig is in het menselijk lichaam, heeft vele voordelen, want het speelt een essentiële rol in de strijd tegen huidveroudering en oxidatie, maar ook in de productie van celenergie.

 

  • Ferulinezuur (0,5%): Deze krachtige oxidant helpt de levensduur van onze lichaamscellen te verlengen door de schade veroorzaakt door aanvallen van vrije radicalen (vervuiling, stress, enz.) tegen te gaan. Het speelt dus een sleutelrol in de strijd tegen huidveroudering.

  • Glutathion (0,5%): Dit is een krachtige ontgifter die een sleutelrol speelt bij de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress, maar ook helpt bij de celvernieuwing. Het heeft ook anti-melanogene eigenschappen die de melanineproductie verminderen.

 

  • Resveratrol (0,2%): Door velen beschouwd als de koning onder de antioxidanten. Het beschermt het lichaam tegen de ophoping van schadelijke oxiderende moleculen en beschermt het lichaam zo aanzienlijk tegen vroegtijdige veroudering.

4 tips om vitamine c in je routine op te nemen:

 

Met deze routine blijft je huid de hele dag stralen!

 

Voor informatie over andere onderwerpen, bekijk de vele andere artikelen op onze blog! : https://celestetic.be/nl/blog/

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer tips en adviezen.

Laatste nieuws

...
Bereid je huid voor op de zomer: Een complete gids voor gezicht en lichaam

De komst van de zomer luidt vaak een verhoogde blootstelling aan de zon en meer buitenactiviteiten in. Om optimaal van de zomer te kunnen genieten en tegelijkertijd de gezondheid en schoonheid van je huid te behouden, is het essentieel om je huid goed voor te bereiden. In dit artikel bekijken we hoe belangrijk het is om je huid voor te bereiden op de zomer, waarbij we ons richten op zowel je gezicht als je lichaam. We kijken naar de belangrijkste actieve ingrediënten waarop je je moet richten en geven praktische tips voor een effectieve voorbereidingsroutine.

Lees meer
...
Waarom en hoe moet je je huid beschermen tegen de zon? De complete gids!

Je huid beschermen tegen de zon is veel meer dan een eenvoudige aanbeveling. Het is essentieel om onze huid het hele jaar door gezond en jong te houden. In dit artikel gaan we dieper in op waarom het cruciaal is om je huid tegen de zon te beschermen en wat de beste manieren zijn om dit effectief te doen.

Lees meer
...
De juiste zonnecrème kiezen? Ja, maar hoe?

Het kiezen van de juiste zonnebrandcrème is een essentiële stap in het beschermen van onze huid tegen de schadelijke effecten van de zon. Met zo veel opties op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke het beste is voor onze behoeften. In dit artikel gaan we dieper in op de criteria voor het kiezen van een effectieve zonnebrandcrème en op de belangrijkste actieve ingrediënten waar je op moet letten voor optimale bescherming.

Lees meer